Необходими продукти
700 гр. червено цвекло (2 средно големи глави)
800 гр. картофи
400 гр. кисело мляко
250 гр. майонеза
1 лимон
сол
копър
Начин на приготвяне
Обелваме и сваряваме цвеклото докато омекне. Нарязваме на кубчета. Отделно обелваме и сваряваме картофите. Нарязваме и тях на кубчета.
Смесваме картофите и цвеклото и разбъркваме.
В отделен съд смесваме киселото мляко и майонезата. Разбъркваме до хомогенна смес. Добавяме сока от лимона, сол и копър на вкус.
Докато картофите и цвеклото са още топли ги заливаме с млечно-майонезената смес.
Разбъркваме и оставяме да се охлади и да престои 2-3 часа преди да сервираме.
Рецептата е от e-kulinar.