IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Топла италианска салата

8 юли 2011 13 32

За любителите на свинското и спанака

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

 

Необходими продукти:

1 кг спанак

150 г пушени свински гърди

3 супени лъжици кедрови ядки

3-4 скилидки чесън

3 супени лъжици зехтин

2 супени лъжици балсамов оцет

½ чаша настърган Пармезан

Начин на приготвяне:

Почистете спанака и го измийте. Нарежете пушените свински гърди на парченца, а почистения чесън - на ситно.

В голям тиган с дебело дъно загрейте силно 2 с.л. зехтин.

Изсипете месото в него, като го бъркате, докато почервенее. Запържете го на силен огън за 2-3 минути, после намалете градусите, изсипете кедровите ядки и ги запържете за около минута, след което добавете чесъна и разбъркайте.

Сложете спанака, добавете останалия зехтин и оцета и пържете, докато спанакът не се задуши, разбъркайте отново.

Изсипете салатата в салатиера и обилно я поръсете със сиренето. Поднесете я непосредствено след приготвянето.

От книгата "Готвим със сирена" на Теодора Пенчева

 

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари