Необходими продукти:
1 кг спанак
150 г пушени свински гърди
3 супени лъжици кедрови ядки
3-4 скилидки чесън
3 супени лъжици зехтин
2 супени лъжици балсамов оцет
½ чаша настърган Пармезан
Начин на приготвяне:
Почистете спанака и го измийте. Нарежете пушените свински гърди на парченца, а почистения чесън - на ситно.
В голям тиган с дебело дъно загрейте силно 2 с.л. зехтин.
Изсипете месото в него, като го бъркате, докато почервенее. Запържете го на силен огън за 2-3 минути, после намалете градусите, изсипете кедровите ядки и ги запържете за около минута, след което добавете чесъна и разбъркайте.
Сложете спанака, добавете останалия зехтин и оцета и пържете, докато спанакът не се задуши, разбъркайте отново.
Изсипете салатата в салатиера и обилно я поръсете със сиренето. Поднесете я непосредствено след приготвянето.
От книгата "Готвим със сирена" на Теодора Пенчева