Продукти за 4 порции:
60 г кашу
125 г минимоцарела
1 зелена салата
200 г чери домати
2 авокадо
сокът на 1 лайм
30 г натурален шоколад
1 с. л. масло
сол
прясно смлян черен пипер
2 с. л. орехово олио
½ връзка босилек
Начин на приготвяне:
Ядките се запичат в тиган без мазнина. Моцарелата се изцежда. Салатата се измива, подсушава се и се накъсва на парчета. Чери доматите се измиват, подсушават се разрязват на половинки. Двете авокадо се обелват, срязват се надлъжно на две и костилките се изваждат. Авокадото се реже на резени и веднага се залива с половината сок от лайм. Всички продукти се смесват и се разпределят в 4 чинии. За дресинга шоколадът се нарязва на ситно. В тенджера се стопява с маслото на слаб огън и се оставя леко да се охлади. Разбърква се с останалия сок от лайм, солта, пипера и ореховото олио.
Босилекът се измива, подсушава се, откъсват се листенцата, накълцват се и се смесват с дресинга. Салатата се залива с дресинга и веднага се сервира.