IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Гореща салата с филе от сьомга

14 септември 2011 13 17

Приготвя се само за 20 минути

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Необходими продукти:

450 г филе от сьомга

2 с.л. сусамово олио

сокът от 1 портокал

настърганата кора на ½ портокал

1 ч.л. горчица

1 с.л. накълцан естрагон

3 с.л. зехтин

120 г замразен зелен фасул

листа от зелена салата и спанак

1 с.л. изпечени в сух тиган сусамови семена

черен пипер

сол

Начин на приготвяне:

Нарежете рибеното филе на хапки. Смесете сусамовото олио, сока и кората от портокал, горчицата и естрагона и овкусете сместа със сол и черен пипер.

Загрейте зехтина в тигана и изпържете рибените хапки за 3-4 минути. В същото време във вряща подсолена вода бланширайте зеления фасул за 5-6 минути, за да омекне и го подсушете.

Полейте рибата със заливката на тих огън за 30 секунди и отстранете съда.

Накъсайте листата и салатата в голяма купа, отгоре разположете леко подсоления зелен фасул, върху него – рибата и полейте със соса, в който е била. Поднесете салатата гореща, посипана с изпечените сусамови семена.

От книгата „Готвим за 20 минути" на Невяна Кънчева, ИК Колхида

Автор - снимка

КоментариКоментари