Необходими продукти:
450 г филе от сьомга
2 с.л. сусамово олио
сокът от 1 портокал
настърганата кора на ½ портокал
1 ч.л. горчица
1 с.л. накълцан естрагон
3 с.л. зехтин
120 г замразен зелен фасул
листа от зелена салата и спанак
1 с.л. изпечени в сух тиган сусамови семена
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете рибеното филе на хапки. Смесете сусамовото олио, сока и кората от портокал, горчицата и естрагона и овкусете сместа със сол и черен пипер.
Загрейте зехтина в тигана и изпържете рибените хапки за 3-4 минути. В същото време във вряща подсолена вода бланширайте зеления фасул за 5-6 минути, за да омекне и го подсушете.
Полейте рибата със заливката на тих огън за 30 секунди и отстранете съда.
Накъсайте листата и салатата в голяма купа, отгоре разположете леко подсоления зелен фасул, върху него – рибата и полейте със соса, в който е била. Поднесете салатата гореща, посипана с изпечените сусамови семена.
От книгата „Готвим за 20 минути" на Невяна Кънчева, ИК Колхида