IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Една страхотна френска гурме салата

13 октомври 2011 11 40

Сервирате ли я, ще впечатлите

Снимка: Dremastime

Снимка: Dremastime

Необходими продукти за за 6 порции:

500 гр. картофи

2 зелени ябълки (леко кисели)

3 домата

1 малка зелена чушка

40 мл вино мускат

80 гр. маслини (пълнени с чушки)

50 гр. сирене Честър

80 гр. шунка (варена, не сурово пушена)

2 гл. лук

3 стръка зелен лук

За дресинга:

30 млоцет

100 мл зехтин

1 ч. л. горчица

черен пипер

сол

Приготвяне и сервиране:

Картофите се сваряват в подсолена вода. След това се отцеждат, обелват и нарязват на тънки шайби. Поставят се в купа и се добавя бялото вино. Ябълките се обелват, почистват и се нарязват на малки кубчета. Доматите се обелват, почистват се от семената и се нарязват на четвъртинки. Чушката и пълнените маслини се нарязват на шайби.

Сиренето се нарязва на малки кубчета. Зрелият и зеленият лук се нарязват на ситно. Шунката се нарязва на тънки ивици. Към картофите се добавят последователно ябълките, доматите, чушките, маслините и сиренето.

Дресинг: горчицата се смесва с оцета, добавя се сол и черен пипер на вкус. Зехтинът се добавя на тънка струйка (както при приготвяне на майонеза), като през това време се бърка с миксер.

Салатата се разпределя на порции, залива се със соса, поръсва се с лука и накрая с шунката. Сервира се охладена. Към нея се предлага бяло, сухо мускатово вино.

Автор - снимка

КоментариКоментари