IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Салатено предястие от гъби

13 декември 2005 13 33

Аламинут, подходящ за поднасяне като салата или предястие. Вкусна гарнитура за печено месо

Салатено предястие от гъби

Съставки

За 6 порции:
400 грама (култивирани) печурки
1/3 чаша червен винен оцет
2 чаени лъжици горчица
1 супена лъжица захар
200 грама маслини (най-подходящи са малки черни маслини)
1-2 нарязани домата
12 парчета печени патладжани
Листа от босилек


Приготвяне

Сложете гъбите в голяма купа. Сложете оцета, горчицата, захарта и сол и пипер в буркан със завинтваща се капачка. Разклатете, докато съставките се смесят добре.

Изсипете получения салатен сос върху гъбите и разклатете добре, за да покриете всички гъби със сместа. Покрийте и оставете за 30 минути гъбите да се маринират, като разбърквате на всеки 10 минути.
Междувременно, изпечете патладжана.

Точно преди да сервирате, добавете маслините, доматите, патладжана и листата босилек към гъбите, и леко разклатете, за да се смесят.

Подправете със сол и пипер и сервирайте.

КоментариКоментари