Съставки
За 6 порции:
400 грама (култивирани) печурки
1/3 чаша червен винен оцет
2 чаени лъжици горчица
1 супена лъжица захар
200 грама маслини (най-подходящи са малки черни маслини)
1-2 нарязани домата
12 парчета печени патладжани
Листа от босилек
Приготвяне
Сложете гъбите в голяма купа. Сложете оцета, горчицата, захарта и сол и пипер в буркан със завинтваща се капачка. Разклатете, докато съставките се смесят добре.
Изсипете получения салатен сос върху гъбите и разклатете добре, за да покриете всички гъби със сместа. Покрийте и оставете за 30 минути гъбите да се маринират, като разбърквате на всеки 10 минути.
Междувременно, изпечете патладжана.
Точно преди да сервирате, добавете маслините, доматите, патладжана и листата босилек към гъбите, и леко разклатете, за да се смесят.
Подправете със сол и пипер и сервирайте.
Салатено предястие от гъби
13 декември 2005 13 33Аламинут, подходящ за поднасяне като салата или предястие. Вкусна гарнитура за печено месо
Сподели
Коментари
Коментари