Съставки
30 мл. (2 супени лъжици) настърган кокосов орех (продават се в пликчета на щанда за подправки)
30 мл. (2 супени лъжици) топло мляко
3 средно големи глави лук, нарязани на кръгчета
2,5 мл. (1/2 кафена лъжичка) сол
½ крехка зелена чушка, настъргана на ситно
250 мл. (1 чаша) извара
30 мл. (2 супени лъжици) лимонов сок
черен пипер на вкус
Приготвяне
Оставете кокосовите стърготини да киснат 30 минути в топлото мляко.
.Сложете в друг съд кръгчетата лук и ги поръсете със сол. Оставете ги да се изкиснат в разстояние от 30 минути. След изтичането на времето залейте с ледена вода, за да се отмие и разтвори солта. Извадете резенчетата лук и ги изцедете, като изстискате сока.
Смесете всички продукти и ги объркайте добре. Оставете салатата да престои 30 минути преди да я сервирате.
Салата с извара по индийски
14 декември 2005 09 43Азиатска рецепта с кокос и извара

Сподели
Коментари


Коментари
