Съставки
1 ч.ч. ориз , 1 глава лук ,1 с.л. маргарин , 6 домата , 100 г настърган кашкавал , магданоз , риган , босилек , 2 с.л. сусам или други ядки – бадеми , лешници , орехи , сол.
Приготвяне
Лукът се нарязва на ситно и се задушава с маргарина. Прибавя се ориза. Налива се 2 ч.ч. вода и се посолява. Сипва се в тава и се задушава до готовност. След охлаждане към него се прибавят нарязаните на кубчета домати , магданоз , подправки , сусама и нарязания на ивички кашкавал. Поръсва се с ядките.
Салата с ориз по италиански
16 декември 2005 14 30Чаша бяло вино или коктейл от водка с мартини, подчертават вкуса на салатата

Сподели
Коментари


Коментари
