Съставки
500 г тиквички, 50 г масло, 1 ч.л/ горчица, 1\2 глава лук, 250
г картофи (сварени небелени)
6 с.л. олио
1\4 врьзка копьр
1 щипка индийско орехче (настьргано)
300 г кисело мляко
2 скилидки чесьн
100 г диетична извара
черен пипер, сол
Приготвяне
Обелете тиквичките и ги настьржете на едро ренде. Посолете ги и ги оставете да престоят 40 минути;
Настьржете лука и го разбьркайте с размекнатото масло. Поръсете с черен пипер и оставете така сместа да отлежава;
През това време обелете сварените картофи и ги настьржете на ситно ренде. Нарежете наситно копьра;
Изстискайте добре тиквичките и ги сложете в дьлбока купа;
Прибавете картофите и подправете с индийското орехче и копьра;
Омесете всичко добре и с влажни рьце оформете кюфтета. Изпьржете ги до златисто в нагорещено олио;
Обелете чесьна и го пресовайте. Разбьркайте го с киселото мляко, изварата и порьсете сьс сол на вкус;
Разпределете кюфтетата и поднесете с млечния сос.
Зеленчукови кюфтета (за 4 порции)
16 декември 2005 14 40Леко и пикантно зеленчуково предястие, подходящо като бирено мезе.

Сподели
Коментари


Коментари
