IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Печен патладжан по италиански

26 юни 2006 13 10

Крутончета, пармезан, моцарела, красота

Печен патладжан по италиански

Световното първенство тече с пълна сила. За да сте в крак със световната истерия, а и за да не предизвиквате истерията на половинката си като се опитвате да му отнемете свещеното право да гледа Световното, можете да приготвите някое от ястията, традиционни за страните-участнички в първенството.

Съставки:

2 средно големи патладжана, разрязани на дълго на половина и издълбани до половин сантиметрова коричка.

125 г. нарязан лук

30 мл. зехтин

2 скилидки смачкан чесън

5 г. риган

смлян черен пипер

60 г. паремезан

125 г. кротони

5 г нарязан магданоз

500 г. доматен сос

250 г. моцарела на парчета


Приготовлениe:

Загрейте олитото на средно висока температура в тиган

Прибавете издълбаната вътрешност на патладжаните със лука, чесъна, ригана и черния пипер

Разбърквайте до златисто

Разпределете сместа върху издълбаните корички от патладжана и поръсете с пармезан, кротони и магаданоз

Поставете ги в плоска тава, полейте с доматен сос и парченца моцарела

Загрейте фурната до 160°C

Запечете докато патладжана омекне

Сервира се веднага

КоментариКоментари