Световното първенство тече с пълна сила. За да сте в крак със световната истерия, а и за да не предизвиквате истерията на половинката си като се опитвате да му отнемете свещеното право да гледа Световното, можете да приготвите някое от ястията, традиционни за страните-участнички в първенството.
Съставки:
2 средно големи патладжана, разрязани на дълго на половина и издълбани до половин сантиметрова коричка.
125 г. нарязан лук
30 мл. зехтин
2 скилидки смачкан чесън
5 г. риган
смлян черен пипер
60 г. паремезан
125 г. кротони
5 г нарязан магданоз
500 г. доматен сос
250 г. моцарела на парчета
Приготовлениe:
Загрейте олитото на средно висока температура в тиган
Прибавете издълбаната вътрешност на патладжаните със лука, чесъна, ригана и черния пипер
Разбърквайте до златисто
Разпределете сместа върху издълбаните корички от патладжана и поръсете с пармезан, кротони и магаданоз
Поставете ги в плоска тава, полейте с доматен сос и парченца моцарела
Загрейте фурната до 160°C
Запечете докато патладжана омекне
Сервира се веднага