1 краставица
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 връзка зелен лук
350 г бобови кълнове (може и соеви кълнове)
4 с.л. препечено сусамово семе
Заливка:
3 с.л. зехтин
1 с. л. бял винен оцет (по желание)
1 с.л. соев сос
2 скилидки чесън счукани
- За заливката сложете олиото, зехтина, соевия сос и чесъна в буркан от мармалад или детско пюре и разтръскайте силно, за да се смесят добре съставките.
- Срежете краставицата надлъжно на две и издълбайте семената.
- Нарежете я на парчета, дебели по 1 см. Сложете в салатна купа.
- Махнете семената и сърцевината от червената и зелената чушка.
- Нарежете ги на парчета с размери около 1х5 см.
- Добавете към краставицата.
- Нарежете на тънко пресния лук и го сложете заедно с бобовите(соеви) кълнове.
- Излейте заливката върху салатата и я объркайте леко.
- Оставете в хладилника най-малко 1 час или най-много 3 часа.
- Прибавете препеченето сусамово семе точно преди поднасяне и отново объркайте.
Рецептата е предоставена със съдействието на bgkulinar.net