600 гр броколи
600 гр брюкселско зеле
6 парчета пушена пъстърва или друга риба
2 ч.л горчица
2 с.л лимонов сок
100 гр бяло сирене
2 с.л зехтин
2 ч.л къри
сол, пипер
Начин на приготвяне
Измийте броколите и брюкселското зеле и ги поставете в специален съд за задушаване на зеленчуци.
Ако нямате такъв, напълнете една по-голяма купа с вода, в нея сложете по-малък съд със зеленчуците, сложете капак, който да затваря голямата купа и я сложете на котлона за 20 минути.
През това време можете да нарежете рибата на ивички. Смесете в отделна купа горчицата, лимоновия сок, сиренето, зехтина, кърито, солта и пипера.
Сложете задушените вече зеленчуци в салатиера. Прибавете парченцата риба и сипете отгоре соса с горчица.