Необходими продукти
200 гр смокини сушени
50 гр мед
100 мл вино бяло
розмарин
Начин на приготвяне
Смокините и розмаринът (пресни листенца) нарежете на ситно. Поставете съставките в тиган и варете с капак около 20 минути заедно с бялото вино.
Капакът се маха и сосът се разбърква до изпаряване на течността и сгъстяване.
След като изстине съдържанието се пасира. Сервира се на стайна температура намазано върху бисквити, сухар или бишкоти и се поднася с вино или шампанско.




Тиквите на пазара в Елин Пелин - за готвене или украса за "Хелоуин"?
Гуцанов: Или променяме Кодекса на труда, или получаваме наказание от ЕС
Централна прогноза
Сияеща метеорна следа „фотобомбардира“ кометата Lemmon в невероятни кадри от телескоп
Astrobotic отложи изстрелването на лунната сонда Griffin-1 за средата на 2026 г.
Светът е на крачка от откриването на ваксина срещу рака
Исторически момент: Ще „хванем“ парче от комета
Карлос Насар се мести в Азия
БФС наложи тежки глоби в Първа лига
НА ЖИВО: ЦСКА 1948 - Лудогорец 4:1, тотален погром в Бистрица
Нумерологична прогноза за месец ноември
Sabaton, Savatage, Epica и Sevi влизат в Be4 HILLS
13 маникюра, идеални за Хелоуин (+Снимки)
Рецепта за вегетарианци: Печено червено цвекло с розмарин
Ново лечение прави клетката капан за херпес симплекса
Сладките картофи – съюзник на сърцето и полезни за кожата
Плеврален излив – на какво може да се дължи?
Отразява ли се пълнолунието на съня ни?
Остави коментар