Необходими продукти:
450 грама пресни броколи
120 грама сварено пилешко месо
100 грама безсолни печени фъстъци (или кашу)
100 грама обелени безсолни слънчогледови семена
зехтин и лимонов сок на вкус
магданоз
пармезан
Приготовление:
Разделете броколите на средно големи розички и ги измийте добре под течаща вода.
В подходящ съд сложете вода на котлона и изчакайте да заври. Оставете броколите в решетъчен съд над парата, докато омекнат (около 5-7 минути).
Задушете пилешкото месо заедно с магданоза в малко зехтин. Изсипете броколите в голяма купа и добавете вече охладеното пилешко месо.
Овкусете леко с малко зехтин и лимонов сок. Отгоре поръсете с ядките. Накрая настържете пармезан и сервирайте.