Необходими продукти:
4 бр. рохко сварени яйца
8 тънки лентички бекон
около 4 шепи пресен спанак
¼ гл. стар лук
6 с.л. ябълков оцет
3 с.л. лимонов сок
2 скилидки чесън
щипка пипер
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Изпечете бекона във фурна, докато не покафенее леко. Така „ще го изцедите“ от излишното количество мазнина и ще си направите вкусен и хрупкав беконов чипс.
В подходяща купа за салата смесете добре измития и нарязан на не много дребно спанак, рохките яйца (обелени и цели) и нарязания лук.
В отделна купичка разбъркайте съвсем малко количество зехтин с оцета, лимоновия сок, счукания чесън и черния пипер.
Излейте готовия дресинг върху салатата.
Френска салата със спанак
15 януари 2009 10 07Хрупкава, зелена, с яйчица и изпечен хрупкав бекон - перфектният обяд, перфектната вечеря

Не се плашете от бекона - изпечен той става истински приятел на здравословното хранене. Снимка: AMY
Сподели
Коментари


Коментари
