Необходими продукти:
1 ч.ч. жито или булгур
3 домата
1 глава лук (или 2 стръка пресен)
2 - 3 връзки магданоз
1 лимон
2 -3 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Накиснете булгура/житото в 1 ½ ч.ч. вода за една нощ.
Отцедете го и го поставете в голяма купа. Разбийте сока на едната половинка лимон заедно с 1 с.л. зехтин, подправете със сол и черен пипер и излейте сместа върху булгура.
Размесете добре и го оставете да престои така 1 час.
Измийте и подсушете магданоза. Отстранете стъблата и накълцайте листата. Нарежете лука на ситно и го прибавете към булгура.
Добавете магданоза и размесете добре. Прибавете и сока на другата половинка лимон, който предварително сте смесили с 1 с.л. зехтин. Разбъркайте добре.
Прибавете нарязаните на кубчета домати. Размесете отново.
Салата Табули
9 март 2009 14 29Поредната любима вкусотийка. Този път пристига директно от дебрите на арабската кухня

Засищаща салата, носеща вкуса на Ориента. Снимка: dreamstime
Сподели
Коментари


Коментари
