Колкото по-странни вкусове се съчетават, толкова по-добре. Особено когато готвенето на "обикновените" неща не ти е първа страст.
След като слагахме резенчета портокали в зимните салати, защо да не слагаме ягоди в летните.
Разберете ни, много ни се доядоха ягоди, след като се намазахме с онази маска за лице. Сигурни сме, че и с вас е така.
И за да утолим всеобщия нарастващ апетит към мъничкото червеничко плодче, и в същото време да не прекаляваме с калориите, ви предлагаме една изключително нетрадиционна салата от ягоди и спанак.
Не се плашете, много е вкусна! И на всичкото отгоре идва от кухнята на Калифорния.
Необходими продукти (за 4 порции)
50 г. пресни бадеми
225 г. свеж спанак
450 г. узрели ягоди
1 връзка копър
За дресинга:
прясно изстискан сок от портокал
1 с.л. лъжица горчица
2 с.л. зехтин
1 с.л. ябълков оцет
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Запечете бадемите за около 7 минути, като внимавате да не ги изгорите.
Измийте добре спанака, ягодите и копъра, нарежете ги и сложете в голяма купа. Прибавете и приятно запечените бадеми. Най-добре ягодите да са нарязани на две.
За да приготвите дресинга, смесете всички продукти в съд с похлупак и разтърсете силно.
Накрая сипете дресинга върху продуктите в купата, разбъркайте и консумирайте с приятели.
Спаначено-ягодова салата по калифорнийски
5 май 2009 11 22Комбинацията от ягоди и спанак е на пръв поглед странна, но всъщност е много свежа и вкусна

Не изглежда ли неустоимо вкусно? Снимка: Dreamstime
Сподели
Коментари


Коментари
