Запазена марка на лятото са не само пясъчните партита, златистият тен и динята.
Голямата халба с таратор и лед е разхлаждащо и хранително удоволствие, което за много жени е и диетично спасение за лятната фигура.
Тараторът обаче може да се приготви по няколко различни начина, макар че не можем толкова лесно да заменим добрата, стара и много водна краставица.
И все пак, ако сте решили да изпробвате тараторените ни варианти, на драго сърце ще ви ги споделим.
Към основните съставки - кисело мляко, малко водичка, счукан чесън, орехчета, копър и сол, можете да добавите ситно нарязана маруля.
Още по-интересно става когато зеленчукът в лятната млечна супа е настърган морков или репичка.
За любителите на мляко и яйца по всяко време на денонощието (тук си имаме такъв) предлагаме таратор с настъргани твърдо сварени яйца.
Ако искате да си направите таратор по Жътварски, добавете към традиционната рецепта с краставици и настърган на дребно домат.
Най-новото попълнение към летните ни разхлаждащи напитки е Шейк-таратор, чийто съставки са същите като при обикновения, но краставицата се смила на каша в блендер.
Разбъркайте хубаво с мляко, вода, сол и чесън на прах, сложете няколко ледчета в чашата и задължително сламка.
6 варианта на таратора за отлично лято
29 май 2009 08 24Голямата халба с таратор и лед е разхлаждащо и хранително удоволствие за всяка голяма жега

Проявете малко въображение и в приготвянето на таратор. Снимка: dreamstime
Сподели
Коментари


Коментари


obojavam tarator, klasi4eski ili v drugi variacii, e nai-dobroto hapvane za lqtoto
Отговори
Сигнализирай за неуместен коментар
1 - 1 от 1