Необходими продукти
4 яйца
1 супена лъжица сладка горчица
1 супена лъжица майонеза
1 чаена лъжичка чесън на прах
½ чаена лъжичка лук на прах
червен пипер (чубрица)
Начин на приготвяне
Поставете яйцата в дълбок съд и ги сложете да се варят на котлона в продължение на 10-15 минути. След това ги поставете в съд със студена вода.
Обелете яйцата и ги разрежете по дължината на две, след което отделете жълтъците и ги поставете в купа.
Добавете към тях горчицата, майонезата, чесъна и лука на прах. Намачкайте всичко до получаването на еднородна смес. По желание може да добавите и малко сол.
След това внимателно загребете малко от сместа и я поставете на мястото на жълтъка в центъра на яйчените половинки. Отгоре поръсете с червен пипер и/или чубрица.
Пълнени яйчени парти хапки
8 октомври 2009 09 45Оригинална и лесна рецепта за специални случаи

Можете да използвате и шприц. Снимка: Dreamstime
Сподели
Коментари


Коментари


тя е подобна на яйцата поляти с майонеза
Отговори
Сигнализирай за неуместен коментар

Страхотна рецепта! Освен, че изглежда изискано и лесно за изпълнение, е и нещо различно от зеленчуците, които сме свикнали да пълним с разни вкусни плънки. Трябва да се опита.., задължително!!!
Отговори
Сигнализирай за неуместен коментар
1 - 2 от 2