Познаваме хора, които посещават точно определени ресторанти само защото там приготвят кускус, сервират го в стъклени купички и е чудесен лек обяд.
Кускусът е като макароните, но в различна форма и го обичат най-много в арабския свят.
Намирате си го в хранителните магазини, сварявате го като макарони, може и в зеленчуков бульон и му слагате каквото ви хрумне.
Ние бихме го направили с кафяв боб и много зеленчуци, ето как
Необходими продукти
чаша и половина кускус
салатен черен боб от буркан
зеленчуков бульон, в който да сварите кускуса
задушени зеленчуци „асорти“
глава лук, нарязана на ситно
малко целина, ако вкусът й не ви идва в повече
сол и пипер
Как се прави
Сварявате, както май вече казахме, кускуса в зеленчуков бульон. Зеленчуците задушавате заедно с лука и целината.
Смесвате всичко, без да забравите да сложите и боба, можете да гарнирате със листо зелена салата.
Чудесно му отива чаша бяла вино, ако не сте на работа, разбира се.
Още рецепти: