Необходими продукти:
червени чушки
сол
патладжан
тиквички
100 г гъби
4 франзели
няколко листа зелена салата
връзка босилек
прясно смлян черен пипер
Зеленчуците се измиват. Чушката се реже на четвъртини, почистват се семките. Реже се на ленти и се бланшира във вряща вода.
Тиквичката и патладжанът се почистват и режат на тънкъ кръгчета. Пънчетата на гъбите се отстраняват. Франзелите се разрязват на половина и се намазват с масло. Сега е моментът фурната да се загрее.
Салатата и босилекът се измиват, подсушават и накъсват на големи парчета. Разпределят се върху хлебчетата.
Зеленчуците се слагат в тава с хартия, пекат се на сгорещена фурна не повече от 15 минути, като се обръщат. Първи ще са готови гъбите, след около 8 минути.
Запечените зеленуци се смесват с няколко парченца масло, посоляват се и се разпределят върху долната част на хлебчетата, слага се и горната част.
И всичко е готово за сервиране и консумация.
От книгата „Парти рецепти за модерни хора“ на ИК Gourmet.