IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Идеалната парти рецепта

16 април 2011 07 00

А защо не и за пикник?

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Необходими продукти:

червени чушки
сол
патладжан
тиквички
100 г гъби
4 франзели
няколко листа зелена салата
връзка босилек
прясно смлян черен пипер

Зеленчуците се измиват. Чушката се реже на четвъртини, почистват се семките. Реже се на ленти и се бланшира във вряща вода.

Тиквичката и патладжанът се почистват и режат на тънкъ кръгчета. Пънчетата на гъбите се отстраняват. Франзелите се разрязват на половина и се намазват с масло. Сега е моментът фурната да се загрее.

Салатата и босилекът се измиват, подсушават и накъсват на големи парчета. Разпределят се върху хлебчетата.

Зеленчуците се слагат в тава с хартия, пекат се на сгорещена фурна не повече от 15 минути, като се обръщат. Първи ще са готови гъбите, след около 8 минути.

Запечените зеленуци се смесват с няколко парченца масло, посоляват се и се разпределят върху долната част на хлебчетата, слага се и горната част.

И всичко е готово за сервиране и консумация.

От книгата „Парти рецепти за модерни хора“ на ИК Gourmet.

Автор на статията:
Милена Димитрова

КоментариКоментари