Необходими продукти:
16 пресни смокини
100 г жълто сирене Гауда
16 големи зърна грозде
2-3 супени лъжици натрошени орехови ядки
16 малки листа от мента
2-3 листа салата
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете смокините, срежете ги на кръст, но не докрай, така че да се получат четвъртинки.
Нарежете сиренето на 16 тънки резенчета.
Навийте резенчетата като рогчета и ги сложете вътре в смокините.
Напълнете ги с ореховите ядки и ги украсете с грозде и мента.
Сервирайте върху листа салата.
От книгата „Готвим със сирена" на Теодора Пенчева




Ползите от консумацията на сладки картофи
Първи кадри от земетресението в Турция (+ВИДЕО)
Основни храни за консумация против рак
Избягвайте тези храни и напитки при раздразнен стомах
Екзотична физика: Каква трябва да бъде неутронната звезда, за да се превърне в черна дупка
Сияеща метеорна следа „фотобомбардира“ кометата Lemmon в невероятни кадри от телескоп
Astrobotic отложи изстрелването на лунната сонда Griffin-1 за средата на 2026 г.
Светът е на крачка от откриването на ваксина срещу рака
Спортът по телевизията днес, 28 октомври
Мачовете по телевизията днес, 28 октомври
Измамиха по брутален начин Икер Касияс
Ясно е кой поема Юве, преговорите с голямо име са на финален етап
Нумерологична прогноза за месец ноември
Sabaton, Savatage, Epica и Sevi влизат в Be4 HILLS
13 маникюра, идеални за Хелоуин (+Снимки)
Рецепта за вегетарианци: Печено червено цвекло с розмарин
Ново лечение прави клетката капан за херпес симплекса
Сладките картофи – съюзник на сърцето и полезни за кожата
Плеврален излив – на какво може да се дължи?
Отразява ли се пълнолунието на съня ни?
Остави коментар