IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Средиземноморско мезе

4 юли 2011 13 34

Само за ценители с вкус за изисканото

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Необходими продукти:

16 пресни смокини

100 г жълто сирене Гауда

16 големи зърна грозде

2-3 супени лъжици натрошени орехови ядки

16 малки листа от мента

2-3 листа салата

Начин на приготвяне:

Измийте и подсушете смокините, срежете ги на кръст, но не докрай, така че да се получат четвъртинки.

Нарежете сиренето на 16 тънки резенчета.

Навийте резенчетата като рогчета и ги сложете вътре в смокините.

Напълнете ги с ореховите ядки и ги украсете с грозде и мента.

Сервирайте върху листа салата.

 

От книгата „Готвим със сирена" на Теодора Пенчева

Автор - снимка

КоментариКоментари