Продукти:
400 г тиквички
2 домата
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
малко риган
сол
черен пипер
зехтин
1 опаковка моцарела (125г)
1-2 супени лъжици настъргано сирене Пармиджано Реджано
листа прясна салвия
Начин на приготвяне:
В тиган загрейте зехтин. Прибавете нарязаните на ситно лук, чесън и риган. Обелете единия домат и го нарежете на ситно на кубчета. Добавете го към лука и го пържете, докато се получи сос. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Нарежете тиквичките на колелца. Намаслете дъното на огнеупорна тавичка с малко зехтин, после изсипете соса.
Отгоре наредете тиквичките като керемидки, после втория домат, нарязан на шайби и поръсете с няколко листа прясна салвия, сол и малко черен пипер.
Най-отгоре наредете нарязаното на шайби сирене Моцарела, поръсете с другото настъргано сирене и полейте с малко зехтин. Печете в добре загрята фурна на 180 градуса около 30 минути или докато се зачерви. Може да го сервирате топло като гарнитура към месо и риба или самостоятелно като предястие.
Рецептата е от книгата "Готвим със сирена" на ИК "Колхида"