Продукти:
6 изпечени и обелени чушки
250 г картофено пюре
2 скилидки счукан чесън
3 супени лъжици зехтин
150 г стерилизирани гъби от консерва
50 г маслини
2 супени лъжици каперси
1 чаена лъжичка лимонов сок
няколко стръка магданоз
сол
Начин на приготвяне:
Срежете чушките на 4 по дължина и ги напръскайте със смесените зехтин, чесън, лимонов сок и малко сол. Смесете картофеното пюре с каперсите и нарязаните маслини и гъби. Върху всяка лента чушка слагайте по една чаена лъжичка от тази смес и завивайте рулца. Подредете ги в плато и поръсете с марината, останала от пръскането на чушките. Поръсете с накълцан магданоз.
Рецептата е от книгата "Готвим за 30 минути" на ИК "Колхида"