Продукти за 4 порции:
500г пуешко филе, фино накълцано
1 яйце
2 с. л. брашно
1 с. л. соев сос
1 ч. л. мед
по 1 ч. л. смлени кимион, джинджифил, кориандър и канела
1 чили чушка
1 малко манго
4-5 с. л. бадеми, ситно накълцани
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Пуешката кайма се смесва с яйцето, брашното, соевия сос и меда. Подправя се с кимион, джинджифил, канела и кориандър.
Чили чушката се нарязва на половина по дължината, семките се отстраняват под течаща вода, след това се накълцва на ситно. Мангото се обелва, отделя се месестата част от плоската костилка и също се реже на ситно. Чушката и мангото се прибавят към месото.
С влажни ръце се оформят малки топчета, овалват се в бадемите и се пържат в сгорещена мазнина около 4-5 мин. Изцеждат се от мазнината върху кухненска хартия и се сервират топли.