IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Индийски картофени бухти

7 август 2011 06 31

Мммм, вкусно!

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Продукти за 15 броя:

250 г картофи
сол
6 яйца
100 г пресен джинджифил
4 зелени люти чушлета
250 г галета
олио

Начин на приготвяне:

Картофите се измиват и се варят, покрити в солена вода около 30 мин. В друга тенджера се варят яйцата, също в солена вода 10 мин. Изваждат се, охлаждат се и се обелват.

Джинджифилът се бели и се реже на ситно. Чушлетата се измиват.

Картофите се отцеждат, поливат се със студена вода и се обелват. Джинджифилът, чушлетата, картофите и яйцата се пюрират с ¾ ч.л. сол на фина паста и се смесват с галетата.

От тестото се оформят малки овални бухти. В дълбок съд се загряват 4 см олио и бухтите се пържат 2-3 мин. до златисто. Изваждат се и се отцеждат от мазнината върху кухненска хартия.

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари