Продукти:
9-10 бр. едри гъби за пълнене
800 гр синьо сирене
30 гр масло
3 - 4 с. л. настърган кашкавал
10 бр. черни маслини
2 - 3 стръка магданоз
сол,
черен пипер
Приготвяне:
Гъбите измиваме, почистваме, махаме пънчетата и подсушаваме.
След това в широка купа смесваме натрошеното синьо сирене, нарязаното на малки парченца масло, кашкавала, нарязаните на дребно маслини и подправките.
С вилица разбъркваме добре всички съставки.
Оформяме топчета колкото са гъбите и пълним.
Слагаме в намаслена тавичка и печем във фурната до докато плънката отгоре не придобие златист цвят.
Готовите гъби се сервират топли и с чаша бяло вино.