IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Печени тиквички с моцарела

8 септември 2011 13 58

Чудесно септемврийско ястие

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Необходими продукти:

5-6 по-едри тиквички

600 гр. моцарела

1 едра глава чесън

1 – 2 пресни домата

1 връзка копър

пресен или сух босилек

черен пипер

зехтин

пикантина/ вегета

Начин на приготвяне:

Разрязвате обелените предварително тиквички наполовина, по дължина. Издълбавате ги, като се стараете да не е много дълбоко.

Слагате ги с издълбаната част към тавата, която предварително покривате с хартия за печене. Печете ги в нагрята около 200 градуса фурна за около 20 минути.

Докато чакате да се изпекат приготвяте следната плънка: издълбаната част от тиквичките се нарязва на ситно и се слага да се сотира в нагорещения зехтин. Когато се засуши се добавя нарязаният на ситни кубчета домат, пикантината, босилека и нарязания на ситни филийки чесън.

Тази смес се запържва за около 8-10 минути и се дърпа от огъня. Добавя се нарязаният копър нарязаната на ситни кубчета моцарела. Разбърква се.

Изваждат се тиквичките и без да се изключва фурната се обръщат в същата тава, но с издълбаното нагоре. Напълват се с готовата смес и се пекат 15-20 минути.

Автор - снимка

КоментариКоментари

soraia ( преди 13 години )
Може да ви се стори грубовато,но не разбирам защо ни пробутвате рецепти като тази,а именно с моцарела.Спокойно можеме да използваме българското пресносоло сирене и останалите съставки и...о чудо!Та това са гозбите на баба ми,вкусни и вечни!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар