Необходими продукти:
5-6 по-едри тиквички
600 гр. моцарела
1 едра глава чесън
1 – 2 пресни домата
1 връзка копър
пресен или сух босилек
черен пипер
зехтин
пикантина/ вегета
Начин на приготвяне:
Разрязвате обелените предварително тиквички наполовина, по дължина. Издълбавате ги, като се стараете да не е много дълбоко.
Слагате ги с издълбаната част към тавата, която предварително покривате с хартия за печене. Печете ги в нагрята около 200 градуса фурна за около 20 минути.
Докато чакате да се изпекат приготвяте следната плънка: издълбаната част от тиквичките се нарязва на ситно и се слага да се сотира в нагорещения зехтин. Когато се засуши се добавя нарязаният на ситни кубчета домат, пикантината, босилека и нарязания на ситни филийки чесън.
Тази смес се запържва за около 8-10 минути и се дърпа от огъня. Добавя се нарязаният копър нарязаната на ситни кубчета моцарела. Разбърква се.
Изваждат се тиквичките и без да се изключва фурната се обръщат в същата тава, но с издълбаното нагоре. Напълват се с готовата смес и се пекат 15-20 минути.