Ако обичате да експериментирате в кухнята и сте ценител на екзотичните ястия, значи тази рецепта със сигурност ще ви заинтригува.
Е, едва ли някога сте гледали на тортилята като на изтънчена храна. Но, повярвайте, когато испанското изкушение върви с ябълки и френско сирене бри, комбинацията гали небцето! Пробвайте и сами ще се убедите.
Необходими продукти:
220 гр лук
60 мл балсамов оцет
0.5 гр захар
0.2 гр мащерка
0.1 гр розмарин
10 бр тортиля подложки
276 гр кисели ябълки
225 гр сирене бри
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на ситно. Обелете и нарежете ябълките на средно големи кубчета. Сиренето също нарежете на четвъртини.
Запържете лука, заедно с оцета, захарта, мащерката и розмарина в средно загрято олио за около 10 минути, докато лукът придобие златист цвят. Ако се притеснявате, че ястието ще стане прекалено тежко и калорично, можете да използвате плитка тенджера „Делимано" с керамично покритие.
С нея имате нужда от минимално количество мазнина, така че можете да сте спокойни за калориите.
Получената смес разпределете върху тортилята, отгоре поставите ябълките и сиренето и сгънете. Запечете всяка страна за около 2-3 минути в грил тиган на умерена температура. Когато сиренето се разтопи, значи ястието е готово.
Остава да си налеете едно хубаво вино и да се насладите на тази вкусотийка!