fallback

Как правилно се готвят зеленчуци

28 November 2011 08:25

Високата температура е най-големия враг на зеленчуците

Снимка: Dreamstime

Зеленчуците са изключително здравословна храна, изобилстваща от полезни вещества като витамини, минерали и въглехидрати.

Зеленчуковите ястия трябва неизменно да присъстват на трапезата. При приготвянето им обаче много от полезните съставки се губят.

Германски експерти, цитирани от ДПА, съветват как да се обработват зеленчуците, за да се предотврати тази загуба.

Специалистите по хранене са единодушни, че най-добрият начин за приготвянето на зеленчуци е на пара. Те напомнят обаче, че поне една от препоръчителните пет порции плодове и зеленчуци трябва да е сурова.

Сподели
зеленчуци готвене здравословно готвене
0 коментара
fallback