Ето и една добра идея за празничната трапеза...
Необходими продукти (за 4 порции):
32 половинки орехови ядки
8 смокини
4 ч.л. Балсамов оцет
16 тънки резена прошуто
100 г сирене горгонзола или синьо сирене
1 франзела
Начин на приготвяне:
Ореховите ядки се запичат без мазнина в тиган, докато пуснат аромата си. Слагат се в чиния да изстинат.
Смокините се почистват, измиват се, подсушават се и се режат на четвъртини. След това се напръскват с балсамовия оцет.
Парченцата прошуто се разрязват по дължина на половина, навиват се на хлабави рула и се подреждат в чиния. Четвъртините смокиня се подреждат върху всяко рулце.
Горгонзолата се нарязва на 32 парчета. Върху всяко смокиня се поставя по едно парче сирене и по 1 орехова ядка. Сервират се с прясна франзела.
От книгата „Парти рецепти за модерни хора" на ИК Gourmet




Една трета от руснаците нямат пари за храна
България посреща еврото с първата пощенска марка за 2026 г.
Мариан Бачев с първи коментар след скандала с Росен Белов и д-р Хасърджиев
Учени разкриха как бихме се държали точно преди края на света
Исторически момент: Ще „хванем“ парче от комета
Експеримент показа поведението на хората няколко дни преди края на света
Уловиха тайнствен обект между Сатурн и Уран
В Чили функционира телескоп, способен да наблюдава хиляди звезди едновременно
Хебър пуска билети от 20 до 30 лева за Левски
Юве, а сега накъде? Спалети е скъпият вариант, Паладино - евтиният
Валентина Георгиева мина преглед при лекаря на националния отбор
Лудогорец ще сваля Левски от върха с таран от Бразилия
13 маникюра, идеални за Хелоуин (+Снимки)
Рецепта за вегетарианци: Печено червено цвекло с розмарин
Маникюри за късмет и пари през ноември (+Снимки)
Рестарт на диетата: Есенни храни за здраве и отслабване
Плеврален излив – на какво може да се дължи?
Отразява ли се пълнолунието на съня ни?
ЕМА реагира на нарастващата дезинформация за GLP-1 медикаментите
Есенни супи, които децата наистина харесват
Остави коментар