Ако тъгувате по отминалото лято, ако мечтаете за нещо екзотично, ако ви се иска да се почувствате едно такова - по-морско, значи имаме нещо точно като за вас!
Скариди, авокадо и още нещо – как ви звучи? Уверяваме ви – рецептата, която сме ви подготвили, е истински разкош, който ще погъделичка вкусовите ви рецептори. Готови ли сте да си я забъркате?
Необходими продукти:
4 бр. авокадо
сокът от 2 лимона
3 домата
4 с. л накълцан див лук
сос „Табаско"
600 г скариди
300 г прясно сирене
2 франзели на филийки
Начин на приготвяне:
Нарежете авокадото на малки хапки или филийки. Залейте го с лимоновия сок, добавете доматите, 2 с. л. лук, сос „Табаско" на вкус и посолете.
Запържете скаридите на тиган, а още по-добре, ако използвате грил тиган Делимано. Керамичното му покритие позволява да използвате съвсем малко мазнина, а и сега той върви в комплект със стъклен капак. Така скаридите ще станат много по-сочни и крехки.
Когато са готови, разпределете ги в 12 стъклени чаши, а отгоре изсипете авокадовата смес.
Разбъркайте прясното сирене с 1 с. л. лук и го сложете върху авокадовата смес. За финал поръсете с останалия лук.