IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сочни скариди с авокадо

22 декември 2011 08 03

Нещо от лятото за коледните дни

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Ако тъгувате по отминалото лято, ако мечтаете за нещо екзотично, ако ви се иска да се почувствате едно такова - по-морско, значи имаме нещо точно като за вас!

Скариди, авокадо и още нещо – как ви звучи? Уверяваме ви – рецептата, която сме ви подготвили, е истински разкош, който ще погъделичка вкусовите ви рецептори. Готови ли сте да си я забъркате?

Необходими продукти:

4 бр. авокадо

сокът от 2 лимона

3 домата

4 с. л накълцан див лук

сос „Табаско"

600 г скариди

300 г прясно сирене

2 франзели на филийки

Начин на приготвяне:

Нарежете авокадото на малки хапки или филийки. Залейте го с лимоновия сок, добавете доматите, 2 с. л. лук, сос „Табаско" на вкус и посолете.

Запържете скаридите на тиган, а още по-добре, ако използвате грил тиган Делимано. Керамичното му покритие позволява да използвате съвсем малко мазнина, а и сега той върви в комплект със стъклен капак. Така скаридите ще станат много по-сочни и крехки.

Когато са готови, разпределете ги в 12 стъклени чаши, а отгоре изсипете авокадовата смес.

Разбъркайте прясното сирене с 1 с. л. лук и го сложете върху авокадовата смес. За финал поръсете с останалия лук.

Автор - снимка

КоментариКоментари