IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пилешки хапки по италиански

29 декември 2011 15 00

По оригинална рецепта

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

За 4 порции:

2 глави лук

2 скилидки чесън

1 връзка босилек

600 г кисело мляко

2 с.л. лимонов сок

3 ч.л. настъргана лимонова кора

сол

прясно смлян пипер

600 г пилешко филе

60 г пълнозърнест хляб

40 г пармезан

2 белтъка

4 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

Лукът и чесънът се обелват. Лукът се реже на ситно, а чесънът се смачква на преса. Босилекът се измива, изтръсква се от водата, листенцата се откъсват и се кълцат на ситно.

Киселото мляко, чесънът, лукът, босилекът, лимоновият сок и 2 ч.л. Лимонова кора се смесват добре. Сосът се подправя със сол и пипер.

Хлябът се смила или се надробява на ситно. Пармезанът се настъргва. Трохите хляб, пармезанът и останалата част от лимоновата кора се смесват в дълбока чиния. В друга чиния се разбиват белтъците.

Парченцата пилешко месо се топят първо в разбитите белтъци, след това в хлебната смес. Месото се овъргалва хубаво в панировката.

Зехтинът се загрява в тиган и хапките се пържат от всяка страна до златисто. Изваждат се върху кухненската хартия, за да се отцедят от мазнината и се сервират със соса.

От книгата „Парти рецепти за модерни хора" на ИК Gourmet

Автор - снимка

КоментариКоментари