Съставки
1300 гр кисело зеле
700 гр брашно тип 500
200 мл олио
1 с.л. оцет
Приготвяне
1.От брашното, щипка сол, 1 с.л. оцет и хладка вода, колкото е необходимо(около 1 ч.ч.) се замесва меко тесто
2.Тестото се разделя на 12 топчета, които се покриват с кърпа и се оставят за 20-30 мин
3.От всяко топче се разточва тънка кора, която след това се запича в суха тава на котлона
4.Прави се плънка: киселото зеле се нарязва ситно и се запържва с 80 мл олио
5.В намазнена тава се редят две кори, ред плънка, като всяка кора се наръсва обилно с олио
6.Последната кора се наръсва само с олио
7.Зелникът се пече в умерена фурна
8.Изпечения зелник се наръсва с вода и се покрива с друга тава, за да омекне.
Зелник с печени кори
13 декември 2005 10 44Зимна рецепта




Шофьор е в тежко състояние след катастрофа по пътя София - Варна
Кръвните банки са на ръба: Бургазлии даряват живот с мащабна кампания (ВИДЕО)
Почистването на орбитални отломки може да се превърне в печеливш бизнес
Съоснователят на Neuralink стартира проект, който може да промени човешката еволюция
Роботът Optimus е усвоил бягането, движейки се почти като човек
Открита е уязвимост в механизма за възстановяване на ДНК на раковите клетки
Роналдо отвя Меси в още една класация
Благо: "На дъното сме! Направете нещо!"
Вратар е номер едно в Локо Пловдив
Алегри отписа своя отбор за титлата
Коледните сладки на Марая Кери
ИГРА: Участвайте и можете да спечелите страхотни награди от „Нощна смяна във „Фреди“ 2“
Коледни подаръци, които означават повече от парите
Дневен хороскоп за 7 декември, неделя
Хранителен режим при Хашимото
Стартират нови национални програми за скрининг на колоректален и цервикален рак
Защо корейското кимчи е полезно за имунната система?
Инфекция с Campylobacter при деца – как да я разпознаем?
Остави коментар