IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Френски кроасани

26 юли 2007 09 40

Ароматно допълнение към сутрешното кафе или чай

Френски кроасани

Необходими продукти:

800 гр. брашно

150 мл. вода

100 гр. сухо мляко

60 гр. масло

2 яйца

3 с.л. суха мая

1 ч.л. сол

2 с.л. захар

Начин на приготвяне:

В купа смесете 300 гр. брашно, маята, солта и захарта и разбъркайте добре. В друга купа смесете водата и сухото мляко и бъркайте докато млякото се разтвори. Загрейте млякото до 70-80 градуса и го смесете в купата на миксера със сухата смес и маслото. Бъркайте докато се получи хомогенна смес, след което прибавете едно яйце и продължете да разбивате още 4 минути. Прибавяйте останалото брашно докато се получи еластично тесто.

Извадете тестото от миксера, покрийте го с влажна кърпа и го охладете в хладилника между 2 и 12 часа в зависимост колко бухнали искате да са кроасаните. След като тестото се охлади, разделете го на 3 топки и на набрашнена повърхност разточете всяка топка с точилка, след което го нарежете на 8 триъгълници с нож. Навийте триъгълниците като соленки, и ги сложете в добре намазнена тава. Разбийте второто яйце с малко вода и намажете кроасаните.

Печете 18 минути в предварително загрята фурна на 220 градуса. Може да се сервират със сладко или масло.

КоментариКоментари