Необходими продукти:
200 гр. фини овесени ядки
400 мл. прясно мляко
4 с.л. захар (или 1 с.л. течен подсладител)
3-4 средно големи ябълки
1 лимон
3 яйца
½ ч.л. бакпулвер
масло и галета за поръсване на тавата (формата)
Начин на приготвяне:
Стоплете млякото и с него залейте овесените ядки. Оставете ги да киснат около 10-15 минути.
Разбийте яйцата със захарта (подсладителя), към тях добавете накиснатите в мляко овесени ядки и настърганите ябълки, които преди това сте смесили със сока на 1 лимон и настърганата му кора.
Добавете и бакпулвера.
Сипете сместа в намазнена и поръсена с галета тава. Можете да поставите отгоре и малки парченца масло.
Печете на 180 С за около 20 минути.
Лек пудинг с ябълки и овесени ядки
11 май 2009 07 59Един истински приятел на красивата фигура за топлите дни

Един истински приятел на красивата фигура за топлите дни. Снимка: dreamstime
Сподели
Коментари


Коментари
