Никога не сме били привърженички на стриктните диетични режими.
По-скоро се стараем да се храним разнообразно, ограничавайки някои опасни за фигурата храни като хляб, мазно и сладко, да спортуваме възможно най-редовно, да пием вода и да си глезим самочувствието.
Не може обаче да не ни направи впечатление нарастващата вълна от почитателки на режима на Пиер Дюкан.
Успоредно с нея развива се и една мания по овесените трици, в която реално няма нищо деструктивно, дори напротив.
Лично опитахме различни рецепти с трици и вече си имаме някои фаворити. Ето ги накратко, по-долу.
Млечно кремче с канела
8 с.л. овесени трици
3 с.л. пшенични трици
1 л. прясно мляко
2 яйца
течен подсладител (може и с мед или кафява захар)
канела
Загрейте млякото, в което сте сипали подсладител и двата вида трици. Дръпнете от котлона.
В отделна купичка разбийте яйцата и на тънка струйка ги изливайте в млякото, като през това време бъркате енергично.
Отново върнете на котлона и бъркайте, докато не се получи гъста каша. Добавете малко канела и разсипете кашата в отделни чаши. След като се поохлади е готова за хапване.
Бисквити от трици
3 с.л. овесени трици
3 яйца
2-3 с.л. течен подсладител
½ пакетче бакпулвер и 1 ванилия
Разбийте белтъците на сняг, добавете подсладителя, триците, разбитите жълтъци, които сте разредили с 2-3 с.л. вода и бакпулвера (можете в него предварително да сложите 2-3 капки оцет). Всичко това разбъркайте хубаво с лъжица.
На дъното на тава сложете хартия за печене и отгоре изсипвайте с лъжица от сместа, оформяйки не много големи кръгчета. Печете до готовност в предварително загрята на 160-170С фурна.
Баница с трици
1 малко пакетче овесени трици (от 200 гр.)
1 ч.ч. кисело мляко
2 яйца
200 гр натрошено сирене
1 ч.л. сода бикарбонат
Всички съставки се разбъркват добре, изсипват се в тава, на дъното на която сте сложили хартия за печене, за да не залепва, и се пече на 180 С.
Варианти за закуска с овесени трици
29 юни 2009 13 55Лично опитахме различни рецепти с трици и вече си имаме някои фаворити

Най-хитрото в готвенето с трици е, че те съвсем спокойно могат да бъдат превърнати в полезен и диетичен заместител на брашното. Снимка: dreamstime
Сподели
Коментари


Коментари


Не ви съветвам да броите калории,просто в случая триците заместват брашното,ако сте чели книгата на Пиер Дюкан,ще разберете,че те са изключително полезни за здравето и ниско калорични.
Отговори
Сигнализирай за неуместен коментар
1 - 1 от 1