IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Специален диетичен хляб

29 юли 2009 09 08

Богат на протеин и много засищащ. Освен това е идеален за интелигентното ви отслабване

И сами можете да си приготвите диетично хлебче за закуска. Снимка: Dreamstime

И сами можете да си приготвите диетично хлебче за закуска. Снимка: Dreamstime

Необходими продукти:

125 грама кисело мляко (овче или козе)

375 милилитра вода

875 грама брашно от шпелта (вид пшеница, която се отглежда и у нас, има високо съдържание на протеини и се открива в диетични магазини)

1 супена лъжица и половина растителна сметана

по половин супена лъжица морска сол, смлян кориандър, анасон и копър

Начин на приготвяне:

Първо смесете киселото мляко заедно със 125 милилитра вода и 125 грама брашно от шпелта. Най-добре използвайте миксер, а след това оставете сместа да престои 8 часа на топло (до печка, котлон или в проветрив шкаф).

В началото тестото е доста течно, но след това ще се сгъсти.

Смесете останалите съставки с получената закваска и бийте в продължение на 10-ина минути, може и с миксер.

От полученото тесто оформете малки плоски хлебчета (приблизително по 70 грама всяко) и ги оставете да втасат за 45 минути в съд за печене, поръсен с брашно.

След това пукнете коричката и печете във фурна, загрята до 190 градуса. 15 минути би трябвало да са достатъчни, но важното е хлебчетата да станат златисто кафяви.

След като са готови, те могат да бъдат дори замразени и използвани след време.

Рецептата е разработена специално за диетата на клиниката Viva Mayr.

КоментариКоментари