Необходими продукти:
2-3 портокала
1 грейпфрут
5-6 супени лъжици захар
300 мл. бяло вино
бита сметана
1 пакетче ванилия
Начин на приготвяне:
Нарязваме портокалите на кръгчета, карамелизираме ги с малко захар и още преди да е станал истински карамел, добавяме 300 мл. бяло вино.
Нарежете портокалите на кръгчета и ги карамелизирайте в загрят тиган със захарта. Още преди да е станал истински карамел, добавете бялото вино.
Варете 10-15 минути и добавете и ванилията.
След това изстискайте малко от сока на грейпфрута и го добавете към сместа.
Прецедете добре сока от плода и го оставете са изстине.
Разлейте в подходящи чаши и върху всяка една сложете по 1 лъжица бита сметана.