Рецептите за млечни и плодови коктейли, откраднати от последователите на суровоядството, показват разнообразните възможности за приготвянето на тези прекрасни освежителни напитки.
Те се сервират леко охладени и се консумират с помощта на сламка или лъжица с дълга дръжка.
За да бъде повишено съдържанието на белтъчини, към всяка рецепта могат да бъдат добавени 50-100 г извара или 1-2 жълтъка.
Ето как се приготвя мляко с малини...
Необходими продукти:
400 г кисело мляко
400 мл необезмаслено прясно мляко
200 г малини
80 г захар
1 лимон
5 г пшенични кълнове
Начин на приготвяне:
Измитите и отцедени малини се мариноват със захарта и лимоновия сок, размесват се с прясното и киселото мляко. След разливането на сместа по чашите, тя се поръсва с пшеничните кълнове.
Подходяща гарнитура:
200 мл ром или коняк като подправка; вафли, сухар, дребни бисквити и други подобни.
По същия начин могат да се приготвят мляко с ягоди, къпини, френско грозде или гроздови зърна.
Информацията и рецептата са от книгата "Суровоядство", второ издание, на ИК "Колхида"