700 мл вино червено
100 гр стафиди
100 гр бадеми
65 гр захар
60 мл водка
6 бр. карамфил зърна
1 бр. канела кори
1 гр джинджифил
Начин на приготвяне
Виното и водката се изливат в тенджерка, после се добавят се останалите съставки. Сместа се загрява на слаб огън с разбъркване, докато се разтвори захарта.
Оставя се да престои поне 30 мин., а преди сервиране се затопля отново.
Рецептата е предостaвена от БГКулинар




Porsche отчете огромен спад в печалбата си
Парче скала падна на пътя София - Самоков
В Чили функционира телескоп, способен да наблюдава хиляди звезди едновременно
Междузвездната комета 3I/ATLAS не успя да се скрие от космическите апарати
Определиха химичния състав на кометата Понс – Брукс
Учените съставиха най-големия в историята каталог на галактическите купове
Григор Димитров продължава да пропада
Силен мач за Алекс Николов, но Лубе загуби след драма с 2:3
След 14 месеца игнориране от трима треньори: Той отново игра за ЦСКА
Мъри Стоилов бесен след обрата от Галатасарай: Сами се бихме!
Кремообразна паста penne с шунка
Нумерологична прогноза за 27 октомври
Таро карта за 27 октомври, понеделник
Дневен хороскоп за 27 октомври, понеделник
Най-честите хормони, които изследваме и техните функции
Антифосфолипидни антитела в оценката на повтарящи се тромбози
EMA препоръчва одобрение на Brinsupri – първото лекарство за хроничната белодробна болест не-кистозна бронхиектазия
Болест на котешкото одраскване
Остави коментар