IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Cuando tomas tu cafe*

10 октомври 2008 09 07

Пет ароматни рецепти за кафе, преливащи в себе си мляко, бренди, шоколад и череши

Кафе, канела, курабии и плодове...Ммм... Снимка: AMY

Кафе, канела, курабии и плодове...Ммм... Снимка: AMY

„Когато пиеш кафето си, го пий с канела“-това ще чуете, ако посетите някоя ароматна кафетерия в Куба или Испания.

Ние ще добавим – пий го в красива чаша, с малко кафява захар и много въображение.

Избрахме пет рецепти, преливащи в себе си мляко, бренди, мек шоколад и череши. А лимоновите и портокаловите корички оставяме да ни напомнят за отминалата лятна свежест.

И ако не сте стигнали все още до гореща Куба и чувствена Испания, си пуснете NOHA, които ще ви изпеят същите думи - „Когато пиеш кафето си, го пий с канела“.

Горещо алкохолно капучино

½ ч.ч. кафе
1 к.ч. прясно мляко
1 ч.л. какао на прах
10гр. червен ром
10гр. бренди

Смесете съставките и загрейте напитката.

Ледено кафе с карамел /за двама/

3 ч.ч. лед
1 ½ ч.ч. студено кафе
½ прясно мляко
½ кафява захар
2 с.л. карамелен сироп
1 ч.л. разтопен шоколад
¼ ч.л. сол
1 ванилия

В блендер разбийте кафето, млякото, захарта, карамеления сироп, шоколада и солта. След това прибавете ванилията и леда и продължете да разбивате, но на по-висока скорост, до получаване на кремовидна течност.

Кафе фламбе
/6 порции/

1 ч.ч. бренди
3 с.л. захар
1 ч.л. настъргана портокалова кора
½ ч.л. настъргана лимонена кора
6 зрънца бахар
1 канелена пръчица
1 ванилия
2 ½ ч.ч. двойно кафе /топло/

Затоплете брендито, захарта, портокаловата и лимонената кора, бахара, канелата и ванилията в подходящо канче.
Когато тази смес се стопли я изсипете в огнеупорна купа.

Внимателно запалете течността и я оставете да гори около минутка. През това време на съвсем тънка струйка изсипвайте кафето в горящото бренди.

Разпределете в 6 чаши и гарнирайте с бита сметана.

Кафе-сладкиш

½ ч.ч. кафе /горещо/
2 с.л. разтопен шоколад
1 с.л. сок от черешов компот
бита сметана
шоколадови пръчици
черешки от компот /може и сиропирани/

В голяма, порцеланова чаша смесете кафето, черешовия сок и разтопения шоколад. Разбъркайте хубаво и украсете с бита сметана, поръсете я с шоколадовите пръчици и колкото пожелаете черешки.


Пунш с кафе и яйца

4 яйца
4 с.л. захар
50 мл. студено кафе
50 мл. студено прясно мляко
индийско орехче за аромат

Разбийте яйцата и захарта, смесете ги с кафето и млякото и продължете да разбивате. Сервирайте в изстудени чаши и леко поръсете с индийското орехче.

И преди да ви оставим да приготвяте следобедното си кафе, имайте предвид, че канелата и чилито в кафето са силни афродизиаци. Да си намерите подходяща компания.


*Когато пиеш кафето си

КоментариКоментари

Bubsy ( преди 15 години )
Ледено кафе с карамел /за двама/3 ч.ч. лед1 ½ ч.ч. студено кафе½ прясно мляко½ кафява захарpolovin kakvo?!?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар