Ние, също като Джесика Алба, си имаме нова страст, която оцветява в червено студените ни вечери.
Коктейлите с кампари се превърнаха в любимата ни щампа, украсяваща всяко парти, което ни се случва.
Два от тях са ни особено освежаващи, пролетно-летни и безотказно ни оправят настроението. Точно за това сме длъжни да ви ги споделим.
Първият е леко кисел, но се приготвя сравнително лесно.
Вторият е с доста по-аристократичен вкус и трудно ще го откриете из заведенията. Все пак винаги можете да го забъркате за приятелите си у дома.
Аморе Долче (Сладка любов)
Необходими продукти:
25 милилитра кампари
25 милилитра водка с малинов вкус
3 чаени лъжички пудра захар
1 лайм
кубчета лед
Начин на приготвяне:
Срежете лайма от върха надолу, но без да го разполовявате напълно. След това го срежете още веднъж препендикулярно.
Долната кора трябва да остане цяла, за да се получи ароматно зелено цвете. Поставете го на дъното на широка чаша за уиски.
Поръсете лайма с пудра захар и добавете водката и кампарито. Разбъркайте леко и допълнете с лед на дребни кубчета.
Черешово вълнение
Необходими продукти:
15 милилитра кампари
20 милилитра черешово бренди
1 супена лъжица мед
1 супена лъжица фин черешов мармалад
няколко капки лимонов сок
1 ягода, разрязана на 2 половини
90-120 милилитра бяло шампанско
Начин на приготвяне:
Изсипете всички продукти в метален шейкър и ги разбийте добре. Налейте сместа в голяма чаша за шампанско и допълнете с пенливата напитка.
Гарнирайте с ягодата и сервирайте.