Необходими съставки:
щипка ментови листа
няколко пресни къпини
1 ч.л. кафява захар
1 ч.л. кристална бяла захар
сок от изстискан лимон
водка с плодов вкус (най-подходяща е с вкус на грейпфрут)
къпинов ликьор
малинов ликьор
сода
Начин на приготвяне:
Във висока чаша са слагат 6 листа мента, 4 къпини, кафявата и кристалната захар.
Всичко това се намачква хубаво и в чашата се налива 50 гр. лимонов сок и по 20 гр. от водката и двата ликьора.
Разбърква се добре с дълга лъжица или сламка. Чашата се напълва с лед, долива се малко сода и се украсява с ментови листа и къпини.
Черно мохито
21 юли 2009 07 16Новата лятна страст ще бъде в черно

Къпини и грейпфрут придават специфичния и по-изискан вкус на черното мохито. Снимка: dreamstime
Сподели
Коментари


Коментари


Като професионален барман, бих казала че това не би допаднало на всеки, аз правя мохито с тъмен ром и различни плодове, но все пак е добре да се запази основната нотка на този уникален кубински коктейл, а всеки знае че водката не е с тази националност :)
Отговори
Сигнализирай за неуместен коментар

Аз пък да си помисля че ще има Bacardi Black вътре :P
Отговори
Сигнализирай за неуместен коментар
1 - 2 от 2