PDA

View Full Version : Въпрос за храненето отностно областта на корема.


disturbia
6th June 2010, 12:19
Здравейте!От около 2 месеца правя упражнения за вкъщи като бейли денс и аеробиката Pump it up и доста съм прибрала в корема и имам хубави форми.

Висока съм 1,58 и съм 53 кг.,но не съм пълничка,а по-скоро отпусната малко.

Имам много хубаво тяло,но проблема в коремната област.Прочетох повечето теми тук.Но въпроса ми е по-различен,така че не се сърдете,че правя отделна тема. :)

Областа около пъпа имам възглавнички и знам,че трябва да ги изгоря.Но това ще стане с храна.

Бихте ли ми препоръчали с каква храна по точно.

Знам,че трябват много течности,плодове и зеленчуци.Това и правя,но на какво да наблягам повече.Пак казвам.Стегнала съм на всякъде,но корема освен със спорт какво да ям по специално,за намаляване на обиколката на талията.

дундьо
10th June 2010, 11:28
Всеки фитнес инструктор ще ти каже, че точно корем с диета не се сваля. Сега ме мързи да обяснявам, но в общи линии става дума за това, че диетите (имам предвид въобще хранителните режими) ще стопят подкожната мазнина на корема. Ама проблемът с корема е, че трупа мазнини навсякъде, включително по органите, между тях - а бе навсякъде. И тези мазнини са абсолютно недосегаеми за диетите. Само специални упражнения, много конкретни и целенасочени, имат ефект. Обаче ако наистина си се изтървала да натрупаш вътрешни мазнини, почти е невъзможно да се отървеш от тях на 100%. Говори със специалист. Дотогава ти давам едно упражнение, което се смята за най-ефикасно: представи си, че ще правиш лицеви опори. Заеми позиция, но не се подпирай на длани, а на ръцете от лакътя до дланите. Просто стой така повдигната на изходна позиция, не се набирай. Краката опрени на пръстите. В началото ще го правиш многократно през деня, защото няма да изкараш и 30 секунди. А трябва да стигнеш до 3 минути. Успех!

Solver
10th June 2010, 11:42
Чак пък невъзможно, няма невъзможни неща :)

И именно диетата е водещата при абсолютно релефния корем, а не тренировките. С много тренировки и неправилна диета можеш да имаш стегнат корем - но пухкав, особено за жена. Каквато и да е целта при оформяне на тялото, много по-важна роля играе храненето, именно то е ключовия момент при максималното достигане на определена цел.

Аз не мисля, че въпросът ти е по-различен от останалите теми за стягане на корема, така че - чети тях, научи нещо и тогава попитай - правилно ли е това или не. И естествено експериментирай със себе си, твоят организъм е уникален. Виж как се хранят хората, когато отслабват и си направи изводите :) Отделно - стегнат корем за 2 месеца само с твоите усилия трудно ще направи който и да е, освен ако и преди тези 2 месеца му е бил стегнат :lol: Така че дори да не променяш нищо, нормално е топенето на мазнини да се забави с времето и темповете да не са като в началото, като с времето ще става все по-бавно и по-бавно. Ако ставаше за 2 месеца плоския корем, светът щеше да е едно по-красиво място :lol:

дундьо
10th June 2010, 12:03
Съжалявам, така пише по книжките. Понеже съм от старата генерация, не разчитам на нета, а на статии и книжки. С диета се свалят само подкожните мазнини, а вътрешните само със специални упражнения, и то малко под въпрос. Просто се надявам, че е доста млада и не е успяла да натрупа много вътрешни.

root
10th June 2010, 12:40
Иванин го каза много правилно - "няма невъзможни неща" и за "абсолютния релефен корем"... Разбира се и с едното, и с другото може да стигне до желания ефект, но не е добре да се стресира организма. Като например да се яде какво ли не и да се претренирва. Не само може да удари по здравето, но това дори не е и гаранция за успех. Коремът може да си остане без промяна.Това важи и за гладувания и по-строги диети (не всеки е способен да издържа на такива)... За това е най-добре да има подходящ баланс между хранене и движение. Какъв ще бъде той е индивидуално... "И естествено експериментирай със себе си, твоят организъм е уникален."

Ще ме извиняваш, че те цитирам :)

root
10th June 2010, 12:40
Иванин го каза много правилно - "няма невъзможни неща" и за "абсолютния релефен корем"... Разбира се и с едното, и с другото може да стигне до желания ефект, но не е добре да се стресира организма. Като например да се яде какво ли не и да се претренирва. Не само може да удари по здравето, но това дори не е и гаранция за успех. Коремът може да си остане без промяна.Това важи и за гладувания и по-строги диети (не всеки е способен да издържа на такива)... За това е най-добре да има подходящ баланс между хранене и движение. Какъв ще бъде той е индивидуално... "И естествено експериментирай със себе си, твоят организъм е уникален."

Ще ме извиняваш, че те цитирам :)

Solver
10th June 2010, 12:50
Спокойно, първия път е безплатно :lol:

дундьо, аз не смятам, че въпросните "възглавнички" по корема са вътрешни мазнини около органите й, ти защо така смяташ? :) Освен, ако органите не са над кожата, тоест по някаква причина нейните органи са от външната страна на корема :?
Нейният проблем е често срещан, дори винаги се среща при жените и става въпрос именно за подкожни мазнини, които изискват огромни усилия, за да се изчистят. Аз го визуализирам, не знам за теб :) И не визуализирам никакви органи :lol:
Въпросът е не толкова да лишава организма от някаква храна, колкото да не му я дава в излишък, за да има добър ефект от тренировките.

И пак казвам, не пише на колко години е момичето, но 53 кг не ми изглеждат тежка форма на затлъстяване (отделно, че ми звучи като млад човек) , за да става изобщо дума за такъв вид затлъстяване.

disturbia
10th June 2010, 14:17
Благодаря ви много за обърнатото внимение и информация!

На 17 г. съм и не страдам от манията да бъда плоска дъска,но корема ми е проблемна област.

Не се подлагам на диети.Но се старая да ям здравословно.Не тренирам всеки ден.Но се старая като нямам възможност да наблягам сутрин на 15 минутна гимнастика + задължително коремни преси. :)

дундьо, това упражнение го правя редовно и е много гадно.Веднага след коремните преси.Вече мога да издържам около минута и нещо.

Реших да скачам на въже и да тичам сутрин в парка.Мисля,че това много ще помогне.

Piny
10th June 2010, 14:26
тук да се изкажат и по-компетентните в областта на фитнеса, но като правиш силови упражнения, ти само развиваш мускула, а не топиш мазнините около него. Какво те топли един развит ( в следствие на което и по-обемен мускул) ако той не се вижда от тлъстинки? Май трява да наблегнеш на кардио тренировките- плуване, бягане - нещо което натоварва цялото тяло

дундьо
10th June 2010, 15:53
Ами, пак за съжаление, има едно нещо, наречено структура. Може да си слаб, но да имаш коремче. Или бричове на бедрата, или двойна гуша, или дебели ръце горе. Или пък щръкнал задник и пр. и пр. То си е натура. И без да си затлъстял, пак въдиш някъде мазнотийки. Коремът при жените е много ключово място. Няма нищо общо с бирените шкембета на мъжете, които с диета се стопяват светкавично. Просто при някои се отлага там и това си е, и не пита отвън или отвътре да трупа. Но момичето е младо и трябва да се справи, защото навреме се е сетило.
Иначе само за статистиката - вярно е, че няма невъзможни неща, но като опира до вероятности... сметката е друга. Просто наистина се надявам, че проблемът е подкожен.

Solver
10th June 2010, 16:41
Структурата е оправдание, а не проблем :) При повечето хора. Не слагам хората, които страдат от определени болести и в следствие от тях трупат неиноверно много килограми.

Стига човек да иска, стига ВСЕКИ човек да иска, то всеки човек ще има плосък корем. Цената, която всеки ще плати, ще варира от минимална до невероятно висока - важното е, че не говорим за нещо невъзможно и че целта е напълно постижима.

Ако мазнините са вътрешни, то как изобщо ги свързваш със, цитирам, "възглавнички около пъпа" ? Изобщо безсмислена посока на разговор. Най-проблемното място е именно кожата под пъпа и именно там човек отслабва на края, на финала, преди да каже "ето, аз успях" .

И няма женски и мъжки тела, тъй като отдавна е доказано припокриването по много показатели, било то заради нива на хормони и т.н. Както жените имат проблеми коремчета, да кажем 90% от тях, така има и едни 20% мъже, така че не ги слагай под общ знаменател - било лесно мъж да си свали корема, не и на тая планета ; ) И както има мъже, които лесно го свалят, така има и жени, просто това разделение е също необосновано.

И изобщо натрупването на тези вътрешни мазнини, за които говориш, пак казвам, няма изобщо място в темата на момичето, мога примерно и да се обзаложа за 10 кг пържоли :lol:

disturbia
10th June 2010, 19:33
Ivanin,така го написах защото не знам как да го нарека :D Вие все пак сте по-компетентни.

Зябрявих да спочена,че втори ден съм на японското чудо и "тези неща" доста се е прибрали.Което просто не мога да си го обясня,защото не съм гладувала.Но боренето остава!

дундьо
11th June 2010, 10:01
Иванин, оптимизмът е хубаво нещо и опазил ме Бог да го руша. Той създава добрата нагласа, която е половин свършена работа по отслабването. И все пак като говорим за разлика между женски и мъжки тела (конкретно за хормони и отслабване), не създавай нова генетична наука, моля те. И ако вътрешните мазнини на корема не създаваха и визуално отпуснат корем, суетата нямаше да страда и нямаше да се напъваме да ги махаме. Иначе си прав, че тоя спор се изчерпи, защото се отдалечихме от същността на темичката. И конкретният ми съвет е момичето да се съветва с фитнес инструктор. Мисля, че е най-разумно и нищо няма да загуби.

root
11th June 2010, 10:09
Всеки фитнес инструктор ще ти каже, че точно корем с диета не се сваля. Сега ме мързи да обяснявам, но в общи линии става дума за това, че диетите (имам предвид въобще хранителните режими) ще стопят подкожната мазнина на корема. Ама проблемът с корема е, че трупа мазнини навсякъде, включително по органите, между тях - а бе навсякъде. И тези мазнини са абсолютно недосегаеми за диетите...
Нищо вярно в това, което си написала... А ако видя такъв инструктор ще му кажа да ходи да работи на строежа.

дундьо
11th June 2010, 10:16
А бе ти както обикновено си разбрал половината от казаното. Ама нали все най-много знаеш...

Solver
11th June 2010, 10:21
дундьо, именно защото се водих такъв някога, сега мога да й отговоря :lol:
Ти насочи темата в неправилна посока. Както казах, мога да се обзаложа и за 5,5 милиона (само дано спечелиш тотото тогава) къде точно е "проблемната" област при нея и естествено как ще си реши "проблема", и както вече 3-5-6 пъти подчертах, това няма нищо общо с вътрешните й мазнини. Не може да дойде при теб едно 50 килограмово момиченце с отпуснато коремче, а ти да и кажеш - имаш затлъстяване на сърцето, перспективите не са добри :lol: И ако трябва да и отговоря като инструктор, логично е да изкарам нещата много по-лесни и оптимистични, такава е философията. Ако си забелязала, когато отидеш на лекар, също те връщат с мисълта, че всичко ти е наред, само че за нас това е извод, че те не си вършат работата, примерно :lol: Но да не се отнасям. Не знам какви книги четеш, но сухата теория не може да ти свърши особена работа, ако не си видяла как стоят нещата в реалността.

mindbender, въпросът е само в Строежа като барман ли ще работи или охрана :lol:

root
11th June 2010, 10:30
Ами да вземеш да обясниш тогава как се трупат мазнини по органите и между тях. Как реши, че са недосегаеми за диетите? Това упражнение, което си написала знаеш ли откъде произлиза и каква му е точната идея?

Да не задълбаваме в излишни глупости, кой какво знае... Мога да кажа, че твойте постове звучат къде къде по от мойте... Както и да е - не това е идеята тук да се хапеме...

Интересно ми е какво ще обясниш на горните въпроси :)

дундьо
11th June 2010, 11:49
Съгласна съм, че теорията и практиката могат понякога лееееко да се разминават. Като казвам, че момичето трябва да се консултира с фитнес инструктор, имам предвид, че това не може да става само задочно. Редно е и да покаже за какво точно става дума. А ние да си чешем езиците на неин гръб не знам за кого е от полза.
А иначе чета специализирана литература. Има голям брой списания, които вършат работа. Някои са отраслови, други са популярни, но с материали от специалисти - напр. за фитнес се пише именно от фитнес инструктори, не от отслабващи. Книги да искаш - и научни, и по-популярни. Знаеш колко нещо излиза по въпросите за храненето и здравето. То не е само за отслабване, разбира се. И всъщност няма нищо, на което можеш да се довериш на 100%, нищо че пред името стои "д-р, проф., ст. н. с." и пр. Но все пак приемам, че тези, които пишат, разбират малко повечко от мен, най-малкото твърде много време се занимават с нещо и имат повече наблюдения, опит и знания от мен.

disturbia
11th June 2010, 13:19
дундьо,ако говориш за списанията от типа на Космо да знаеш,че има много неправилни неща.

Гледала съм разни статии уж за коремни преси за жени,но като ги пробвам имам усещане,че не са за нас.И приятели са ми казвали,че са мъжки.Ако има такива разпределения. :lol: