PDA

View Full Version : Моля Ви, Помогнете ми !!!


Naxramas
23rd June 2010, 17:33
Здравейте на всички!
След много напрежение и стрес бях достигнала 90 кг. Сега успях да сваля доста - стигнах до 63 кг. Идеалното ми тегло / според калкулатори и според мен / варира в интервала 52-56. Много искам да го достигна, но просто от известно време спрях да свалям килограми и това е. На диета съм и спортувам много, но не свалям и това е. Моля ви да ми кажете някакъв ефективен начин, за да мога да продължа. Благодаря Ви предварително

root
24th June 2010, 09:15
Възраст, ръст, заболявания? Какво представляват диетата и спортуването?

Naxramas
24th June 2010, 14:57
20 год, 164 ръст, заболявания няма. || Диетата на Пиер Дюкан и лечебният глад на доктор Емилова използвах до сега. Спорт - 30 мин плуване, 30 мин велоергометър, 80-100 коремни преси на ден

root
24th June 2010, 15:16
Тези диети не ги удобрявам аз... Едното е подигравка с органите, другото не знам защо го водят глад след като се консумират плодове!

Аз питах само някои неща. От значение са структурата, обема на мускулите, състояние на кръвта и хормонален баланс... Самите храните и комбинациите м-у тях... Щом тялото ти задържа мазнини (те са излишък), значи нещо не му достига и някъде бъркаш.

Тези тренировки плуване и вело, една след друга ли са? Как ги нареждаш?

Ако можеш напиши как минава деня ти: хранене, спорт, сън и с какво се занимаваш (работа или друго)...

patrisha
24th June 2010, 16:01
Диетите не са лоши, стига да не прекаляваш с тях, но организма свиква с диета и с физическо натоварване и в един момент се стига до застой. Моят съвет е да смениш спорта, например да редуваш различни занимания, а не винаги едно и също.

Naxramas
24th June 2010, 16:17
Благодаря Ви , много !!!

app-varna
29th June 2010, 10:31
Мнението ми не е професионално, но от спомените ми по биология се сещам, че тялото си пази резерви.

Започнеш ли много да го мориш или да стоиш гладна, то си пази резерви.
Според мен можеш да направиш 2 неща :
1. Да си направиш малка физическа почивка, когато тялото ще се възстанови от умората и няма да е в "стрес". Трябва все пак да си контролираш енергията, която хабиш през деня (не може само да спиш и лежиш) и да внимаваш с храната за да не пропилееш всичко, което си правила до сега. Смятам, че когато организма ти се успокои и започнеш ли отново да тренираш ще виждаш отново резултатите.
2. Мисля, че може и да направиш обратното придържайки се към същите причини. Може би тялото ти се нагажда към изразходената всеки ден енергия и се компенсира, а с това не виждаш резултат от тренировките.
Продължи упорито, може би ще мине време и ще започнеш да сваляш килограми отново.
Някой по-горе беше писал да смениш спорта, това и според мен е добра идея ... смени спорта и натоварването, нека е на други места от тялото.

Иначе ако питаш мен, от личен опит мога да кажа, че със психически стрес най-лесно и неусетно се смъкват килограми ... това обаче съвсем не е полезно както всички знаем.

Успех

BarbieGirl
29th June 2010, 12:51
Да, организмът свиква освен със спорта и със диетата. Аз бях на Дюкан 6-7 месеца (-20кг) и просто спрях да свалям вече (сега 57-58кг/172см). Затова почнах Зоната - по-разнообразна е и балансирана и не си измъчвам организма (както знаем, че става при Дюкан).

crazygirllp
26th August 2010, 23:26
Моята най-успешна и приятна диета е -месо и салата. Избягвай саламите,колбасите,кренвир шите и подобните им...-те не носят нищо полезно за теб не се брят за месо!Като алкохол- червено вино. Тази диета изключва млечни продукти и плодове,както и захарни изделия. Ако ти е много трудно и искаш да прегрешиш- направи го,но не прекалявай. Нека не забравяме,че стресът влияе на теглото!

дундьо
27th August 2010, 10:56
Ами то и Зоната е преди всичко месо и салата, но можеш да включваш абсолютно всичко, ако ти се яде. Фактът, че нищо не е забранено, е много успокояващ за лакомиите като мен и не предразполага към злоупотреба с храна. А най-важното е, че като не лишаваш организма от нищо, на клетъчно ниво той е задоволен и не се стреми да трупа запаси. Единственият проблем е, доколко храната ни е храна. Имам предвид колко протеин наистина съдържа пилешкото, или колко Омега-3 имат маслините. Защото всичко е модифицирано и обработено, което разрушава структурите на храните. А една разрушена аминокиселинна верига просто не е пригодна да се абсорбира от организма и да се използва съответно по предназначение. Превръща се в празни калории. Ти си мислиш, че се храниш зравословно и полезно с бяло пилешко месо на скара, а то - празни калории. Моят съвет е да наблягаш на органик храни. Ако можеш, разбира се.