PDA

View Full Version : Калкулатор за изчисляване % на телесни мазнини


galja77
7th July 2010, 20:59
Здравейте! Тук попаднах на едно калкулаторче на телесна мазнина: www.speedlinediet.com Някой може ли да ми каже дали смята точно, че мене ме дава 31.1% и попадам в графата "пълни". То не че си нямам доста килца за сваляне ама... :wink:

root
8th July 2010, 09:42
Пълна глупост!!!

galja77
9th July 2010, 19:11
Имаш впредвид че не смята верно или че е тъпотия самия калкулатор не разбрах :?:

мауз
9th July 2010, 19:51
Аз не стигнах до регистрация, но прочетох. Та, защо да е глупост?
Нещо по-точно :arrow:

Piny
9th July 2010, 19:59
аз като никога ще се съглася с Майндбендър.
За да се измери количеството на мазнини в тялото, би трябвало да се пусне ток през тялото, който отчита различното съпротивление, което оксзват мускулите, мазнините, костите и водата. Дори и този начин не е 100% точен, особенно ако не се прави от специалист
( т.т. електроди на всички крайници и на главата). Аз имам кантар който отчита тези проценти, но там тока минава само през ръцете и горната част на тялото. В интерес на истината този калкулатор ми показа с 2,5% по-малко мазнини отколкото моя кантар, но колкото и да ми се иска да му вярвам, просто няма начин да отчита точно :cry:

galja77
13th July 2010, 13:43
До колкото попрочетох тук там такива калкулатори се базират на една сложничка формула, която взима под внимание обиколките на врат, талия и ханш и е различна за мъже и жени. Но си прав че няма как да е напълно точно. Ако дава обаче само 2% разлика от специалния кантар пак е доста добре. Между другото в този сайт са направили подобрения, сега имат пълен телесен анализ, който смята още доста неща автоматично. Може да хвърлите едно око, на същия адрес е: www.speedlinediet.com

pticasprujina
14th July 2010, 08:02
Тук да попитам - някой знае ли къде в Бургас измерват процента на телесните мазнини?

root
14th July 2010, 10:15
Аз подобрения не виждам... Както и оценката на базата на тези данни може да дава отклонение не е само 2%, а дори повече от 5%... Все пак реших да направя една проверка за мен. Ето какво показа:
Вашият процент телесна мазнина е 13.0 %.
Тоест имате 9.8 кг. телесна мазнина.
С други думи чистото ви тегло без мазнинитe е 65.3 кг.
Според посочените от вас данни, възраст и пол, попадате в графата "СЛАБИ".
Всъщност е 7% - изчисляване е и с калипер, и с биоелектрически анализ. Не смятам, че съм слаб, нито пък някой ми е казвал, че изглеждам слаб. Въпрос на структура, кости, тъкани.

Вашето идеално тегло е 91.7 кг.
Това означава, че нямате за сваляне излишни кг.
Според размера на вашата китка, костната структура на тялото ви се определя като "ЕДРА".
В момента тежа - 74кг, при ръст 190см... Идеалното ми тегло е около 80кг. Тъй като талията ми е 75см, ми е чудно къде трябва да качвам да достигна 90-те... Структурата ми се води атлетична. Плувец съм и от 6 годишен съм в басейна. Мисля, че се знае как изглеждат плувците като структура.

Вашият рестинг метаболизъм изисква 1611.9 калории дневно.
За да поддържате сегашните си килограми, при нивото на двигателна активност, което сте посочили, трябва да приемате не повече от 2740.2 калории дневно.
Всъщност всичко зависи от физическото и психическото ми състояние, както и двигателната активност. По тази информация за някой дни натоварване ми се изисква над 10000 кал. Все пак съм в тренировъчен ден, а не съм решил да храносмилам от сутрин до вечер. Като цяло тази теория с калориите е излишна. Хем има вярно, хем е погрешна. Тъй като всеки е уникален, то всеки по различен начин усвоява храната (зависи от много причини как и колко ще усвой вообще) и по различен начин изразходва енергия.

Piny
16th July 2010, 07:25
Галя, а може ли д апопитам колко си висока и колко тежиш?
Имаш ли намерение да правиш някаква диета?

root
16th July 2010, 09:59
Така!!! galja77 - както написах този калкулатор е пълна глупост. Дори ти и дадох пример... Всеки си има уникалност в структурата. За еднакви ръст и тегло, мерките на врата, гръдния кош, талията, ханша, бедра, прасци, глезени са различни. Никъде не пише в такива калкулатори какви трябва да са пропорциите на човека, които се мери и от къде на къде ще се взима обиколката на връта вообще - това е просто уникална простотия!!! За точност вообще не може да става дума. При мен например даде разлика 7%, което си е ДОСТА излишък за моето тяло.

Друго! Ти ако смяташ, че един такъв калкулатор ще ти помогне някак за отслабването, си сбъркала и си губиш времето с глупости. Съмнява ме да имаш проблеми със зрението или да нямаш огледала в дома си - там ти е къде по-добре да следиш, отколкото в някакъв измислен калкулатор.

По отношение на спора... До голяма степен съм склонен да мисля като Иванин, че правиш реклама. Предвид начина ти на писане на 2-рите постове и това че вообще не обръщаш внимание на това, което ти се отговаря. Хората ти пишат, че е не са ефективни, а ти влизаш с обяснения за някакви сложни формули, подобрения и някакъв "пълен телесен анализ"... Така и не ми отговори как се дефинира това чудо - "пълен телесен анализ".

galja77
16th July 2010, 15:06
Напълно съм наясно, че подобен калкулатор не може да дава голяма точност и то за всеки тип телосложение. Сигурно няма как да се направи формула, колкото и точна и научно да е обоснована, която да е валидна за абсолютно всички, затова въпросът ми е до колко дава отклонение и точно затова питах дали някой има от онези сложните кантари, за да направи със себе си едно сравнение. То не че на тези кантари имам голяма вяра, но това е друг въпрос. А всичко това не го питам, за да установя дали аз имам да свалям килограми или не, чак толкова глупава не съм, колкото си мислят някои изтъкнати джентълмени от форума, които държат да изкажат на всяка цена ценното си мнение по всеки въпрос. Питам от просто любопитство, защото това не е единственият калкулатор от този тип и май всички ползват едни и същи формули, защото резултата навсякъде е еднакъв. На всякъде има пояснение, че се ползват усреднени стойности и ако например сте много мускулест ще има определено големи отклонения.

А не пиша често и не отговарям просто защото си имам по-важна работа от това да следя дали някой умник случайно не ми е направил морфологичен анализ на думите и дали не ме е попитал как точно ще му дефинирам "пълен телесен анализ". Честно да ви кажа като чета как някои много "открехнати" мъже се отнасят и пишат до напълно непознати жени без изобщо да са наясно с проблемите им в този форум ми става чак гнусно. Като не можеш да кажеш нещо окуражително или информативно, защо си мислиш че някой има нужда ти слуша словестния бълвоч. По-добре си мълчи. Ще направиш много по-добре.

А иначе съм висока 171 см и тежа 75 кг. Всичко започна да се трупа след едно лечение с хормони и затова сега всичко е много по-трудно. Стандартните диети не ми помагат много, но сега съм започнала нещо ново, но не смятам да го коментирам тук, че е току виж някой велик мислител отново решил да изказва вездесъщото си становище и по този въпрос, а чесно казано нямам нерви да изтрайвам подобни простотии.

root
16th July 2010, 15:49
Ами аз първо ти казах - пълна глупост. После ти дадох пример (за 2 метода) тъй като при мен са проверявани телесните мазнини. И ти казах, че отклонението е голямо. Не знам защо е толкова важно за теб да следиш някакъв интернет калкулатор. Мисля че на око и това как се чувстваш е достатъчно да прецениш дали имаш нужда или не... Нормално е да има такива калкулатори на много места - правят се пари с такива сайтове. И то не от самите калкулатори, а от рекламите в тях. Някой може да си ги слага просто ей така - за кеф.

Аз глупости не пиша на хората... На всякъде спазвам дипломатичен тон. Случвало се е да и да се заяждам с някой в отговор на обиди и друго подобни... Ти не гледай мен, ми гледай себе си и си прави изводи за себе си. Като не можеш да обясниш някакъв израз, по добре не го използвай. И аз мога да използвам медицински термини и да ги разбират около 1% от посетителите на форума, но гледам да се изразявам максимално разбираемо.

И не ми казвай да си мълча и кое било добре. Тук може да си пише свободно всеки. Ако нещо не ти изнася на някого мнението или не му обръщай внимание, или може да постнеш в нов форум на какъв калкулатор си попаднала, заедно с подобренията му (мерки на врата и пълен телесен анализ) и там да си следиш какво ще ти отговорят.

root
16th July 2010, 15:54
http://forum.rozali.com/viewtopic.php?p=802644&highlight=#802644

И тук ти го намекнаха (zenata) - реклама!!!

Piny
16th July 2010, 19:04
На мен ми стана обаче интересно по каква формула изчисляват, защото ако китката ми е 15см - калкулаторът ми дава идеално тегло 51 кг, а ако китката ми е 16 см - то тогава идеалното ми тегло е 57 кг. Истината е точно по средата ( що се отнася до мен, де)

want
16th July 2010, 20:02
На мен ми стана обаче интересно по каква формула изчисляват, защото ако китката ми е 15см - калкулаторът ми дава идеално тегло 51 кг, а ако китката ми е 16 см - то тогава идеалното ми тегло е 57 кг. Истината е точно по средата ( що се отнася до мен, де)

На мен пък ми изчисли точно :) дава ми идеално тегло 57 кг при китка 16 см. Ако слеза на 50 кила ме дава слаба въпреки че съм само 165 см и в интерес на истината на 50 кила съм си направо мършава :lol:

Piny
16th July 2010, 20:09
моята китка обаче е 15,5 см :lol: :lol: :lol: и за мен наистина 53кг е идеално тегло

want
16th July 2010, 20:14
моята китка обаче е 15,5 см :lol: :lol: :lol: и за мен наистина 53кг е идеално тегло

Mного ми е интересно какво дава на ония мацки дето са по 175 см и 40 кила :)

galja77
17th July 2010, 12:57
Тук намерих няколко формули за идеално тегло, но нямам идея по коя го смятат в този сайт: http://www.bluejean.fr/en/ideal-weight.php
А обиколката на китката сигурно определя вида на костната структура. Най-вероятно има определени размери от до за мъже и жени и според тях ги квалифицират в различни групи. В няколко сайта видях, че имат frame size, което е май същото и го определят по следния начин- ако успявате да си обхванете китката на едната ръка с другата ръка и палеца и показалеца ви се застъпват сте small frame size, ако само се допират и съвсем леко се застъпват сте normal frame size, а ако не се допират сте big frame size.

want
17th July 2010, 16:36
С каквито и таблици да изчислявам все ми показва 55-57 кила идеално тегло при височина 165 см :)

Inatoni
17th July 2010, 17:16
Калкулаторите май са по-добри за забавление...Структура,проп орции,визия-всичко е така индивидуално,че няма универсален калкулатор.Аз съм 53 килограма,ръст158см,а никой не вярва,че съм "повече от 47-48 кг. ;) Не се тормозете с калкулатори.Бягайте ,плувайте,движете се и гледайте коремът да е стегнат ;)

tsvetelin_petrov
22nd July 2010, 11:50
Здравейте! Тук попаднах на едно калкулаторче на телесна мазнина: www.speedlinediet.com Някой може ли да ми каже дали смята точно, че мене ме дава 31.1% и попадам в графата "пълни". То не че си нямам доста килца за сваляне ама... :wink:

Не смятам че този калкулатор е особено надежден

Sunnny
22nd July 2010, 12:55
аз ползвам на Тялото и то пак по-скоро за забавление.

Пожелателно тегло: http://www.tialoto.bg/organizer.php?cat=69

Колко калории изгарям на ден: http://www.tialoto.bg/organizer.php?cat=70

Индекс на телесното тегло http://www.tialoto.bg/organizer.php?cat=71

Изгорени калории със спорт: http://www.tialoto.bg/organizer.php?cat=72

И най-полезното - калориите в някои храни: http://www.tialoto.bg/organizer.php?cat=117

garga_smela
22nd July 2010, 20:22
Aз пък нe виждaм нищо нe нормaлно кaлкyлaторa до покaзвa "пълнa" нa мeрки 171cм/75кг Дори и този дa нe e вeрeн, то aз повeчe бих ce cъмнявaлa aко покaжe "cлaбa"