PDA

View Full Version : Задържане на новото тегло след диета


White_Swallow
28th July 2010, 14:17
Здравейте! От 2-3 години имам постоянни вариации в теглото си. В началото бях 55кг и бях пълничка после минах анорексичен период, след който отново се върнах на 55кг, после пак отслабнах и най-накрая се застопорих на килограмие които искам - 41-42кг (нисичка съм). Вече 5-6 месеца не мърдам от тези кг изобщо, но въпроса ми е дали според вас организма ми вече е свикнал на тези килограми и вече не би трябвало да ми е много трудно да си стоя на тях. И като цяло може да пишете в темата според вас колко време е нужно на организма да се пригоди и да поддържа нови кг след диета.

daliq
28th July 2010, 18:23
За всеки организъм е различно , винаги можеш да си върнеш килата , можеш да си абсолютно сигурна в това - живей в страх :D
Сега сериозно , аз след като мина половин година се успокоих започнах да се отпускам и пет килограма ги качих за 3 дни ` не спрях до края на седмицата бяха станали 5 кг отгоре.
Сега винаги има едни плодов ден в седмицата , и три в които тренирам усилено , не спазвам диета храня се с каквото ми попадне , не се старая да ям здравословно :D И килограмите ми не мърдат .

entwickler
3rd August 2010, 13:31
Просто трябва да си поддържаш метаболизма на добро ниво. Да ядеш по 4-5 пъти на ден. Да наблягаш на качествена храна и да се движиш. Тогава може да се каже,че "тялото е свикнало".