PDA

View Full Version : Фреш от моркови ?


steisy_f
16th January 2011, 16:25
Здравейте :) Ходих на консултация за ринопластика и лекарят каза,че понеже съм твърде бяла,синините ще ми стоят дълго време и ме посъветва всеки ден да ям телешка пържола и да пия фреш от моркови.Не искам да си ги купувам всеки ден, защото не знам до каква степен са натурални,но как да си го направя и от четене по разни форуми разбрах,че кожата пожълтявала ? Пожълтява в смисъл променя пигментацията и ще изглеждам по-тъмна или пожълтява в смисъл ще изглеждам ужасно :D благодаря Ви

apoklistika
16th January 2011, 16:33
Всеки ден ям телешко месо и до момента това не е променило пигментацията и цвета на кожата ми по никакъв начин :lol: :lol: :lol: Силно се съмнявам и морковите да окажат влияние, макар че съм чела небивалици от рода. Но дори и в този случай, от обща култура доколкото знам появата на синини и това колко време ще стоят няма абсолютно нищо общо с това дали кожата ти е бяла, черна или червена. Зависи от времето на съсирване на кръвта ти. Или ти нещо не си разбрала или... ако наистина точно тъй го е казал тоя доктор... аз лично не бих му се доверила за квато и да е интервенция :?

steisy_f
16th January 2011, 17:22
а съсирването на кравта има ли нещо общо с това,че ръцете и краката винаги са ми студени,извинявай ако въпроса е глупав. :D

root
17th January 2011, 09:41
Ебаси определението - "твърде бяла, синините ти стояли дълго време"... Това е несериозно изказване на лекаря.
От 1 чаша фреш моркови нищо няма да ти стане на кожата... Според мен ти е дал това за да се стимулира произвеждането на кръвни телца. Само където го е обяснил като в букварче за умственоизостанали... Нямаше да е зле да питаш каква точно е целта и да ти разясни. Както и да е...

Студените ръце и крака на първо място се получават от стрес, после от слабо дишане и кръвообращение... Това обаче се поправя стига да има действие.

titi1
17th January 2011, 12:05
Ако всеки ден се приема 500-600 мл фреш от моркови, тена се променя към оранжевикав/жълтеникав. Това е вярно!

Solver
17th January 2011, 12:38
Често студените крайници са просто наследствени, съвкупност от гени, няма реално "лечение" , просто така действа нервната система.
Иначе наистина се променя тена от сока, а доколко ще й помогне при синините - не знам дали ще помогне, но няма да й навреди да пие нещо полезно :) Нека не е половин литър, но 200 мл на мен ми звучат супер.

steisy_f
17th January 2011, 19:56
Всъщност каза,че съм бяла заради нисък хемоглобин и това щтяло да помогне,все пак ще пробвам,благодаря Ви :) А за ръцете и краката баща ми казва,че има хапчета за оросяване,но съм била млада още да пия...

Solver
17th January 2011, 20:04
За какво си млада, за билки ли? Щото други хапчета, освен на билкова основа, не знам някой обикновен човек да пие (имам предвид с непрофесионални цели) , за да си оросява крайниците. Няма млади или стари, просто е по-скоро безсмислено.

MILI
26th January 2011, 14:33
Я па ти :? Що да е безсмислено :roll: И що да "няма реално лечение" :shock: Добреее, че не си лекар откривател на нещо си (измислих нова професия):cool:
Най-малкото, което може да се направи, е повече движение, да пие "билки" и да си набавя нужните витамини от храната. Щот щом е "твърде бяла " мммначи нещо липсва на организма. Тоя лекар не е дебил (предполагам де)... много хора са му минали през главата, щом му е направило впечатление...

Solver
26th January 2011, 16:25
Но мога да бъда нелекар неоткривател на нещо си, което не е малка професия :cool:
Говоря за студените крайници, не за белия цвят на кожата (който може да се поправи със солариум :lol: ) , така че дори да се витаминизира цялата, докато едновременно с това не спира да се движи ден и нощ, пиейки всички билки и треви, надали ще си сгрее крайниците (е виж, ако билките ги пие с вино, не знам (или знам)) . Току що влизам отвън и крайниците ми не са топли, а не съм спирал да ги движа :lol:

И е в кавички, щото студените крайници не са заболяване, за да се лекуват, просто така работи организма, поне според лекарите. Понякога е дори преимущество - държиш си бирата и тя не може да се стопли :lol:

MILI
26th January 2011, 16:46
Тази професия я владеем милиарди wellcome to our group.
Добрееее явно имамe разминаване тук, щот когато на човек са му студени крайниците обикновено има причина (примерно лошо кръвообращение, малко движение). Ти приемаш студените крайници за не заболяване, Аз пък не мисля, че "студинете крайници" са толкова нормални, колкото прекомерното окосмяване (за което също обикновенно има причина), или цвета на косата или ... добре де писна ми да пиша.

Solver
26th January 2011, 17:30
Не го приемам аз за незаболяване (щот не съм лекар), просто има хора, които студените крайници ги съпътстват от раждането и обикновено до края. И аз съм със студени крайници, бил съм активен спортист или съм спортувал нещо си повече от половината си живот, ял съм по всякакъв здравословен начин (че и продължавам като цяло) и никога не са ми били топли. Очевидно това не е най-доброто или нормално състояниие на един идеален организъм, но е нормалното състояние на много хора (щото няма идеални, аз съм единствения идеален със студени крайници :roll: )
Иначе въпросът и темата "Преборете студените крайници! Само сега!" е станало нещо банално, нещо мистично, нещо като дядо Коледа - знаем че съществува, но никой не го е виждал (а на някои и подаръци не им носи дори, което започва да става съмнително с годините). Звучи като реклама по WS телешоп. Т.е. никой не се е "излекувал" реално въпреки хилядите лечения.

С толкова натякване за движението ме караш да задам въпроса - това с многото движение от личен опит ли разбра, че помага на организма и кръвообращението :lol:

Виж за цвета на косата определено има причини и много хора незаслужено носят тъмни коси :roll:

MILI
26th January 2011, 17:53
Ти си един активно спортуващ човек със студени крайници и заслужено тъмна коса, това много добре го знаем:roll:
И все пак спри да даваш пример с твоите студени крайници, както и да се "ориентираш" за студените крайници на всички изхождайки от твоите студни крайници, които никога не са били топли. И с теб (извинявай, че ти говоря на ти) ли ще се борим? Аз само казвам, че това е заболяване, а ти ми твърдиш, че това не е заболяване. Не казвам дали е сериозно, нито казвам колко са хората, които го имат. Забавно е да съдим и изчисляваме, колко хора имат студени крайници от раждането до смъртта си, после да стигнем до заключението, че щом са много значи не е болест, а след това заключим, че може би става въпрос за много неидеални хора, но все пак?!

Solver
26th January 2011, 18:31
Ема те моите са си студени и покрай тях започнах да забелязвам и други студени себеподобни и всички си стоим студени :lol: В смисъл поинтересувал съм се доколкото мога (да не кажеш, че давам примери с моите си студени крайници, извинявай, че ти говоря на ти) . А личната ми лекарка и тя със студени, но не се е сетила да се излекува жената, ще взема да я подсетя, все пак е лекарка :roll: Пък и дъщеря й, и тя лекарка, недосетливи хора.

Идеята е, че има хора със студени крайници, при които не е заболяване и такива, при които е. Понякога студените крайници са симптом на други заболявания, понякога не са, а са си просто студени крайници и както казват повечето лекари "така действа периферната нервна система" примерно. Нали тва е като да те заболи областта на слънчевия сплит или директно на сърцето и ти да кажеш - е тука има заболяване, щом боли, но просто там е един голям кръстопът на нерви.

Така че - при хора, при които студените крайници са се появили впоследствие, очевидно нещо не е наред и много от тях могат и се лекуват.
А при хора със студени крайници, чиито родители и пра-родители са със студени крайници и недипломиран детектив би заподозрял връзка в тази иначе странна случайност, говорим единствено за определен тип нервна система. А не за заболяване, което се предава наследствено, щото нервната система не е заболяване :lol:

Като написах 10 пъти студено ми стана още по-студено, стига студ. И дори сега още не разбрах това, че било добре да се движим повече, от личен опит ли е :?

MILI
26th January 2011, 19:02
След като ме занима с личната си лекарка, нейната дъщеря, пра-родителите на цялата ти махала (благодаря ти, че не се спря по-подробно на бабите и прабабите ти) разблах,че имаш задълбочени познания по въпроса със студените крайници... и все пак дрън дрън
И дори сега още не разбрах това, че било добре да се движим повече, от личен опит ли е :?
Както казах вече... Аз никога не говоря от личен опит :cool:
Но виждам, че твоята дарба е точно в това :lol:
И ти гении на здравословното хранене трябва да знаеш дали говоря от личен опит (няколко пъти сме се засичали на маса, пардон във фитнес залата) :lol:

Solver
26th January 2011, 19:14
Дообре, ти можеш ли да измислиш нещо по въпроса със студените крайници, погледнала нещата от друг ъгъл и неличен опит :cool: Занимай ме с някой, който си е стоплил крайниците, да взема и аз да си ги стопля.

Не отричам, че във фитнес залите има маси и нещата са съвсем нормални.

daliq
26th January 2011, 21:07
Виждам , че сами не си помагате много и за това реших да не ви мъча повече. Решението на проблема е електрически чорапи и червено вино . Виното го пиете , за да може да спре да ви пука топли или студени са ви краката .

дундьо
1st February 2011, 11:05
Стейси, наистина се променя пигментацията на кожата от моркови, но не е грозно, както си го представяш. Не е жълто като китаец или като хепатитен, примерно. Бебетата много често са пигментирани, защото в бебешките пюрета за след 3-месечна възраст има много моркови. Всъщност сега не ги знам пюретата, знам как бяха, когато моята щерка беше бебе. Във всичките имаше моркови. Та тя имаше много румено и лъскаво личице, гладко, без характерните за бебетата обриви и люспички. Просто по-особен оттенък на руменината, не искам да кажа "оранжевеещ", за да не се стреснеш. Изглежда си съвсем естествено и със сигурност не е грозно или привличащо внимание. Напротив. Всъщност дъщеря ми е бледа и цялата руменина беше от каротиновата пигментация. Но това е временно състояние, няма да останеш така. Впрочем има мазила за разсейване на хематоми, защо не питаш лекаря си. Вкъщи имам едно, но в момента не се сещам за името. Не е магическа пръчка, но действа и синините избледняват много по-бързо, отколкото от самосебе си.

teenbeen
13th February 2011, 12:37
придава пигментация наистина, но щом спреш да пиеш сока, тенът ти ще стане същия... даже не съм сигурна, че ставаш точно оранжев, а по-скоро леко ти потъмнява кожата :)